Audi heeft een nieuw ruimtewondertje ontwikkeld en noemt ‘m A2. Waar hebben we dat eerder gezien?

Oh ja, zo’n tien jaar geleden, toen er een klein, licht midi-mpv’tje op de markt verscheen onder dezelfde naam. De A2 zag er leuk uit en was op z’n Audi’s (dus prachtig) afgewerkt, maar door z’n aluminium constructie was ie nogal duur en sloeg hij niet echt aan. Nu heeft Audi de naam weer afgestoft voor een compact en ruimtelijk elektro-autootje dat ze als conceptcar in Frankfurt presenteren.

Foto’s zitten er natuurlijk nog niet in – stel je voor – dus we moeten het voorlopig met deze schetsen doen, en de uitleg van Audi over wat de A2 precies voorstelt. De auto is slechts 3,80 meter lang, maar door z’n elektrische aandrijflijn is de interieurruimte optimaal te benutten. Zo heeft de A2 een volledig vlakke vloer met vier losse stoelen en een flinke opbergruimte. Allerlei soorten gerecycled plastic zijn gebruikt om de auto extra milieuvriendelijk te maken, en het geheel is mooi aangekleed met aluminium accenten.

In naam van de veiligheid is Audi eens lekker los gegaan op de verlichting van de A2. De koplampen bestaan natuurlijk uit led’jes en maken gebruik van de zogenoemde matrix beam-technologie, dat nogal innovatief schijnt te zijn. Het mistachterlicht is opgebouwd uit lasers, die in dichte mist letterlijk een straal naar achter werpen en zelfs een waarschuwingsdriehoek op de weg projecteren. Langs de zijkanten van de auto loopt een lange lichtstreep die over de gehele lengte fungeert als knipperlicht. Bij remmen wordt de streep van achteren naar voren rood, afhankelijk van hoe hard de bestuurder het pedaal intrapt.

Het mag duidelijk zijn dat deze A2 er niet komt, maar wellicht duidt de wedergeboorte van de typenaam er op dat we binnen afzienbare tijd weer een kleine ruimte-Audi kunnen verwachten.

 

Reacties

Meer van TopGear