Altijd een mooi moment om je cabrio te introduceren, die autoshow van Frankfurt in september. Hebben we verdikkie net een schitterende zomer achter de rug…

Goed. Dit is Audi's gloednieuwe open middenklasser, de enige nog ontbrekende A3-versie en tevens de eerste cabrio op MQB-basis. Hij is groter dan zijn voorganger (4,42 vs 4,24 meter) maar heeft met z'n 1.365 kilo wel 50 kilo aan gewicht afgeschud. Uiteraard heeft hij geen dikmakend stalen klapdak – dat is weer uit, tegenwoordig – maar een prachtig softtopje in drie kleuren, dat je optioneel met een extra dikke, dempende tussenlaag kunt uitrusten. Het dak laat zich tot 50 km/u bedienen en doet er dan zo'n 18 seconden over om te openen of te sluiten.

Zoals elke A3 kun je de Cabrio met de meest weelderige opties uitrusten, variërend van led-koplampen tot een instelbaar onderstel en van aanraak-leeslampjes tot een Bang & Olufsen audiosysteem. Gimmicks als actieve rijbaanassistentie en adaptieve cruisecontrole zijn er volop. Bij z'n introductie is de A3 Cabrio er met drie motoren: een 1.4 TFSI (140 pk), 1.8 TFSI (180 pk) en 2.0 TDI (150 pk). Meerdere opties zullen volgen, waaronder een instap-1.6 TDI (110 pk). Ook zal er voor het eerst een Quattro-optie zijn, en in het verlengde daarvan ook een S3 met 300 pk, die de 0-100 zal doen in 5,4 seconden. Jawel.

De A3 Cabrio staat vanaf het eerste kwartaal van 2014 bij de Duitse dealers – Nederland en België zullen niet lang daarna volgen.

Reacties

Meer van TopGear