Elektrotechniek is echt niet alleen voorbehouden aan kleine stadskarretjes of dure sportwagens, vindt Audi. Dat punt maken ze met de A3 e-tron, een volledig elektrische A3 die binnen afzienbare tijd in productie zou moeten gaan.

De voorwielaangedreven zoem-Audi beschikt over een elektromotor van ruim 130 pk en 270 Nm, die goed is voor een 0-tot-100-tijd van een dikke 11 seconden en een topsnelheid van 145 km/u. Niet al te flitsend, maar hé: je spaart er wel het milieu mee. Al was het maar omdat je er, zoals eigenlijk met alle elektrische auto’s van dit moment, niet al te ver mee komt; na zo’n 140 kilometer hebben de accu’s weinig meer te geven. Uiteraard ben je vervolgens een kwart mensenleven bezig om ze weer op te laden.

Maar goed, we moeten niet zo zeuren op Audi. Zij kunnen er ook niks aan doen dat op dit soort techniek voorlopig nog even geen voorsprong valt te pakken. En er zijn vast wel mensen die heel erg blij worden van deze premium kruimeldief. We moeten hen wel nog even in spanning houden, want wanneer de A3 e-tron precies op de markt komt (en of ie wel voor ‘het normale publiek’ te koop is), is nog niet bekend.

Reacties

Meer van TopGear