Een begrijpelijk dilemma: je wilt graag heel lichtjes offroaden en de buitenwereld laten zien dat je een pro bent in anticonceptie. Dus meer bodemspeling, maar geen vier (of vijf) deuren. De enige vreemdsoortige offroader is de Volvo S60 Cross Country, maar die heeft vier deuren. De oplossing zou een Audi A5 Allroad zijn. In deze tijden doen autofabrikanten hun uiterste best om elke niche te vullen. Kijk maar eens naar de BMW X6 of de Mercedes CLA Shooting Brake. Dus waarom geen Audi A5 Allroad?

Anderzijds: je hebt een paar keer flink je best gedaan en de hele wereld mag je kroost zien. Tegelijkertijd wil je ook weer lekker door de modder ploegen. Kinderzitjes zijn onhandige ondingen en die wil je niet half gebukt via de voorportieren naar binnen friemelen. En dan moet je je kinderen er nog achteraan gooien. Voor deze talrijke doelgroep moet Audi de A4 Allroad Cabriolet ontwikkelen. Range Rover deed het al eerder met de Evoque Cabriolet, dus waarom komt Duitsland niet met een mooi alternatief?

De bovenstaande afbeeldingen zijn een impressie hoe deze nichemodellen eruit komen te zien. Ben je enthousiast geworden, dan moet je echt op zoek gaan naar een handige tuner. Geef eerlijk toe: het ziet er niet eens heel slecht uit. Nu nog een Audi RS5 Sportback Allroad Cabriolet. Kijken de ontwerpers van Audi even mee?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear