Op de RS5 na is de A5-familie nu compleet, want de Audi A5 en S5 Cabriolet zijn hier! Of Audi moet nog met een Allroad-variant komen. Iemand moet die niche vullen, toch?

Terug naar de Audi A5 en S5 Cabriolet. In 15 seconden zit je met je kop in de zon. Tot snelheden van 50 km/u laat de kap zich bedienen. Wil je tijdens het opnemen van vitamine D aan je social skills werken, heeft Audi een optionele gordelmicrofoon voor je. Zo ben je beter verstaanbaar als je telefoneert tijdens het rijden met open dak.

Iedereen ongevraagd van je muziek laten meegenieten, doe je met het optionele Bang & Olufsen Sound System. Dan krijg je negentien speakers in je Audi A5 of S5 Cabriolet. Met gesloten kap heeft de bagageruimte een inhoud van 380 liter en de Cabriolet is 40 kilo lichter dan zijn voorganger. Het Virtual Cockpit is uiteraard ook van de partij. Gedeeltelijk leren bekleding is standaard. Handig voor als je de auto per ongeluk gedeeltelijk in de regen laat staan met open dak.

En de motoren van de Audi A5 en S5 Cabriolet?

De Audi A5 Cabriolet wordt leverbaar met twee 2.0 TFSI benzinemotoren (252 pk en 190 pk) en drie dieselvarianten: de 2.0 TDI (190 pk) en de 3.0 TDI V6 (218 pk of 286 pk). De S5 heeft 354 pk en sprint met zijn V6 in 5,1 seconden naar 100 km/u.

Kun je deze winter al genieten van de Audi A5 en S5 Cabriolet? Nope. Beide worden in het voorjaar van 2017 bij de Nederlandse Audi-dealers verwacht.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)