In 2005 introduceerde Audi voor de Chinese markt al de A6L, een versie met verlengde wielbasis voor Chinezen met een chauffeur in dienst. Het lijkt erop dat dezelfde auto onze kant op waait, maar dan met een redelijk uitgebreid entertainmentsysteem achterin.

Dat is vast en zeker een goed idee voor ministers en andere lieden die zich na uitputtende vergaderingen vermoeid naar huis laten brengen. De A6L heeft twee 10,2-inch grote kleurenschermen aan de rugleuning van de voorstoelen, met in de middenarmsteun een dvd-speler. Ook bevinden zich daar een afstandsbediening en aansluitingen voor een iPod, videocamera of een gameconsole. Ook kunnen de inzittenden achterin met het mmi-systeem de telefoon, audio en het navigatiesysteem bedienen.

Audi spreekt trots over een rijdend filmtheater. Wij vinden de A6L meer een auto voor vaders die een hekel hebben aan zeurende kinderen in de auto.

We hebben overigens geen idee of en wanneer Audi de A6L in onze contreien gaat leveren, en we weten ook niet wat hij kost. Maar dat is vast minder dan een Maybach.

Reacties