De geruchten over de Audi A7, een vierdeurs coupé in de trend van de Mercedes-Benz CLS, zijn er al een tijdje. Welnu, de geruchtenmolen kan worden stopgezet, want onlangs heeft de directeur van Audi Amerika de komst van de A7 bevestigd. De naam van de Audi is nog niet bekrachtigd, maar aangezien het model het gat op moet opvullen tussen de A6 en de A8, lijkt ons A7 de meest voor de hand liggende naam.
 
De CLS-kloon komt naar verwachting pas in 2012 op de markt. Voor die tijd worden we ongetwijfeld nog warm gehouden met diverse A7-studiemodellen. 
 
Ten slotte liet de vriendelijke Audi-directeur nog weten dat ook de komst van de R10 (de R8 met V10) definitief is. Welke tiencilinder – die van de S8 of RS6 – de auto krijgt is nog niet duidelijk. Wij hopen natuurlijk op de laatste want die perst er maar liefst 580 pk uit. Dat is best te doen.

Helaas nog geen plaatjes – aan onbetekenende schetsjes van puberige viltstifters doen we niet. En gammele spyshots van in tape gewikkelde vierwielers uit 0,2 pixel gsm-camera’s zijn helemaal uit den boze.

Reacties

Meer van TopGear