Het internet bewijst niet alleen maar een nare plek vol stoere toetsenbordstrijders te zijn en deelt een portie gerechtigheid uit. De politie vroeg gisteren de inwoners van het internet te kijken naar de heftige beelden van een Audi A8 die een Renault Mégane de sloot in duwt. De video over de idiote manoeuvre op de N2 bij Eindhoven ging gisteren nog viraler dan een verkoudheidje op een brugklasfeest.

Aan de hand van de beelden ontving de politie diverse tips over de dader. Dankzij een treffende vingeraanwijzing hield de justitie gisteren een verdachte aan. Zijn Audi A8 werd in beslag genomen.

Een 41-jarige man uit Valkenswaard zit nu vast voor verhoor. Zijn actie wordt gezien als poging tot doodslag. Naar onze (zeer) onprofessionele mening zal een gemiddelde advocaat geen moeite hebben met het ontkrachten van die aanklacht. Verkeersongeval met letsel door schuld (artikel 6) en doorrijden na een ongeval (artikel 7) zijn gelukkig niet al te lastig om te bewijzen. Hopelijk is de straf een stukje hoger dan een paar uurtjes schoffelen. Of vinden jullie dat de Mégane-bestuurder gewoon had moeten remmen en deze ellende had kunnen voorkomen?

Bekijk hier het filmpje nog een keer

Reacties

 • peter van den bemt heeft op 2 februari 2017 geschreven:

  Het gaat niet om wat de Renaultbestuurder had moeten doen. Geen enkel ander gedrag van de Renaultbestuurder verandert aan wat de Audi-idioot gedaan heeft. Die moet gewoon glashard aangeklaagd en bestraft voor poging tot doodslag.

  Reageer
 • Suat heeft op 2 februari 2017 geschreven:

  Achteraf is het makkelijk ‘praten’ maar de Megane bestuurder had niet alleen beter kunnen remmen zonder de stuur te draaien maar zijn weg kunnen vervolgen. De A8 bestuurder zou zij achter geraakt worden en zeer waarschijnlijk hierdoor zelf in de slip komen. Maar goed, in dergelijke situaties reageer je instinctief en/of uit schrikreactie.

  Reageer
 • Betty heeft op 1 februari 2017 geschreven:

  Ik ben zelf chauffeur en maak de soms tomeloze agressie in het verkeer dagelijks mee. Wie had wat moeten doen is niet de vraag maar wie niet. Het verkeer is elke keer weer een ‘split second decision’
  Je kunt het niet overdoen……
  Het is naar mijn mening beter om de verkeersmentaliteit eens goed te bekijken……

  Reageer
 • Leo heeft op 1 februari 2017 geschreven:

  Waarom niet met naam,foto,adres en alles prive op internet zien te krijgen?

  Reageer
 • Patric heeft op 1 februari 2017 geschreven:

  niet normaal en dan ook nog een kind in de auto hebben, en wat als het stel in de mégane bijvoorbeeld ook nog kinderen in dee auto had gehad! niet dat het uitmaakt maar heel zwaar straffen deze persoon, en lekker voorbeeld naar zijn eigen kind!!!!

  Reageer
 • karel van stiphout heeft op 1 februari 2017 geschreven:

  niet d3 auto afpakken , maar het rijbewijs voor het leven !!!

  Reageer
 • Hendrik heeft op 1 februari 2017 geschreven:

  Ik hoop dat hij niet wegkomt met een paar uurtjes schoffelen inderdaad. Het feit dat hij een A8 rijdt ben ik bang dat hij ook een betere advocaat kan betalen. Dat het oprechte recht mag zegevieren en dat hij een flinke straf mag krijgen. Een idiote actie en dan ook nog doorrijden alsof heel normaal is om zo met mensen om te gaan. Je zegt iet wat mij niet aanstaat dus duw ik je van de weg af. Als je dood gaat, gehandicapt blijft of wat dan ook interesseert mij niet. Ik laat je zien wie de baas is.. Malloot

  Reageer
 • Frederic heeft op 1 februari 2017 geschreven:

  Had, had, had. Als er dan toch iemand iets had moeten doen, dan is het wel de Audi-idioot

  • Marco heeft op 2 februari 2017 geschreven:

   Wat er ook exact is voorgevallen… maak zelf ook wel eens agressie mee in het verkeer: beetje snijden/dreigen/zinloos remmen/vinger/boos kijken/ etc, maar dit is m.i. toch echt “professioneel” van de weg drukken tot er niets meer overblijft dan… de sloot, en dat komt toch erg dicht bij poging tot doodslag denk ik gezien de situatie. Geen enkele verkeers irritatie vwb even te langzaam inhalen/invoegen oid rechtvaardigt dit. Opsluiten, rijbewijs weg voor aantal jaar, etc. Maar ben er bang voor dat dit niet gaat gebeuren.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear