Voor de zekerheid hebben we het nog een keer gecheckt, maar het is nog niet de eerste dag van april. Audi lanceert vandaag de car plant. Daarbij kun je denken aan de Engelse benaming voor een fabriek, maar nee, dat is het niet. Het gaat in deze echt om een plant, zoals in de bloementuin van je grootmoeder. Het plantje komt op je dashboard te staan.

Het Audi-logo dient als basis, waarbij de vierde ring het bloempotje op zijn plek houdt. Een klein detail is dat het plantje op de airbag staat. Bij een botsing wordt het plantje dus een projectiel met een snelheid van zo’n 200 km/u. Misschien kun je beter geen cactus kiezen. Deze plaatsing versterkt het vermoeden dat het om een grapje voor 1 april gaat.

Waarom komt Audi met deze accessoires? Het merk heeft onderzoek gedaan bij 2.000 Belgen. Hieruit is gekomen dat 24 procent van de ondervraagden wat meer natuur in de auto wil. Ze vinden dat waarschijnlijk ‘helemaal mooi’. ‘Tegenwoordig is de wagen een beetje een tweede woonkamer, en dat heeft zo zijn gevolgen op het vlak van inrichting’, legt woordvoerster Sofie Luyckx uit.

Waarom plant Audi een bloem in een auto?

Daarnaast hebben de bloemen in de Audi’s ook een psychologische werking. Audi haalt een Brits onderzoek aan waaruit blijkt dat planten het stressniveau verminderen, het humeur verbeteren en dat mensen beter concentreren met planten in de buurt. Daarnaast dienen groene planten als ‘luchtreinigers en -bevochtigers’ volgens Audi.

Het bloemetje is een optie voor de nieuwe Q8 e-tron. Alleen Audi in België communiceert de nieuwe accessoire. Het merk zegt niets over prijzen of beschikbaarheid, maar we vermoeden dan ook dat ze over een paar dagen verkondigen dat het gaat om een geintje.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear