De Audi R8 LMS kwam, zag en overwon de 24 uur van de Nürburgring vorig jaar, een indrukwekkende prestatie van de debuterende GT3 auto. Sinds 2009 heeft de R8 LMS maar liefst 323 overwinningen behaald op nationaal en internationaal niveau. 

Daarom is het nu tijd om bij Audi een feestje te vieren en een paar grote bierpullen naar binnen te werken. Zou je denken, maar in plaats daarvan is Audi weer de werkplaats ingedoken en presenteert ons nu: de Audi R8 Coupé V10 Plus selection 24h. Je zou toch bijna geloven dat de mensen die dit bedenken bij Lamborghini werken. 

De 'selection 24h' is een hommage aan de R8 LMS, wat ook duidelijk terug te zien is in het kleurgebruik. Zo bestaat de kleurensamenstilling – naast die van de basiskleur uiteraard – uit drie elementen. Suzaka grijs, Mythos zwart en Misano rood: het klinkt bijna alsof je elk moment met je neus in de Griekse mythologie valt. Onderdelen zoals de voorspoiler, spiegelbehuizing en achterspoiler zijn afgewerkt met carbonfiber. Hetzelfde geldt voor de sideblades, waarop ook nog een mooi mat zwart 'R8 24h'-logo te vinden is. De R8 wordt afgemaakt met 10-spaaks, anthraciet zwarte, velgen en een leren interieur. 

En wat mag deze selection 24h kosten? Slechts 229.000 euro exclusief BPM en BTW, om een hommage te brengen aan de nu al legendarische R8 LMS. Nog exclusiever: er worden slechts 24 auto's geproduceerd en ze zijn alleen te bestellen in Duitsland. 

Reacties