Audi gaat volledig elektrisch vanaf 2026

En zeven jaar later zijn alle verbrandingsmotoren uit het gamma verdwenen

Foto('s): AudiAudi Q4 e-tron productie
Foto('s): AudiAudi Q4 e-tron in d fabriek
Foto('s): Audiaudi-q4-e-tron-fabriek (1)
Foto('s): AudiAudi Q4 Sportback 50 e-tron quattro
Audi Q4 e-tron productie
Audi Q4 e-tron in d fabriek
audi-q4-e-tron-fabriek (1)
Audi Q4 Sportback 50 e-tron quattro

We hebben goed nieuws, en we hebben slecht nieuws. Eerst het goede doen? Audi is bezig met de ontwikkeling van de beste verbrandingsmotor die ze ooit gebouwd hebben. We hebben geen idee of ze daarmee de krachtigste of de zuinigste bedoelen, maar het belooft wat. Deze motor komt in 2026 en dat brengt ons bij het slechte nieuws: het is meteen ook de laatste verbrandingsmotor van het merk. Je wist dat het ooit ging gebeuren, maar toch is het ergens jammer.

Vanaf 2026 komt Audi niet meer met nieuwe benzine- of dieselmodellen. Alle nieuwe auto’s zullen vanaf dat moment volledig elektrisch zijn. De verkoop van bestaande verbrandingsmodellen loopt door tot 2033. Vanaf dat jaar is er bij Audi dus geen benzinemotor meer te krijgen. Al in 2025 wil Audi meer dan twintig volledig elektrische auto’s aanbieden. ‘Met deze roadmap scheppen we de duidelijkheid die nodig is om een beslissende en krachtige overgang naar het elektrische tijdperk te maken. We geven het signaal af dat Audi er klaar voor is’, zegt Marcus Duesmann, de grote baas bij Audi.

Andere merken binnen de Volkswagen Groep

Niet al te lang geleden kondigde Lamborghini aan dat al hun modellen ofwel plug-in hybrides zouden worden, ofwel ook helemaal elektrisch. Volkswagen, Skoda en Seat zullen ook overwegend elektrische modellen gaan verkopen. Porsche komt ook met meer stekkerauto’s, maar gaf wel eerder aan zo lang mogelijk met de benzineauto door te willen gaan. Porsche is bijvoorbeeld ook druk bezig met synthetische brandstoffen.

Reacties
  1. […] Bron […]

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken