In het land van de overmaatse SUV’s trekt Audi vandaag het doek (letterlijk) van de Audi Q8 Concept. Als Audi deze beul ongewijzigd in productie zou nemen, is het de breedste Audi van dit moment. De Audi Q8 Concept is 5,02 meter lang, 1,70 meter hoog en maar liefst 2,04 meter breed. De banden zijn niet minder dan 305 millimeter breed.

Audi vertelt ook trots over meer dan genoeg schouder- en hoofdruimte. Dat geloven wij direct. Grappig genoeg kunnen er maar vier mensen in de Audi Q8 Concept zitten. In de Q7 passen er al zeven. Al kunnen er op zich best nog een aantal passagiers in de velgrand gaan zitten.

Goed, de Q8 is dus enorm en laat zich dus lastig door Nederlandse klinkerstraatjes loodsen. Doet hij het buiten de bebouwde kom beter? Ja: de plug-in hybride duwt 450 pk en 700 Nm naar de wielen. Het vermogen komt van een 3.0 TFSI en één elektromotor die in de achtversnellingsbak zit. In 5,4 seconden zoemt en bromt de Audi Q8 Concept naar 100 km/u.

Bij 250 km/u steekt de begrenzer een stokje voor het plezier. Als je accu en je tank vol zijn, kun je 1.000 kilometer ver rijden zonder onderweg te tanken. Je mag zelf kiezen op welke verdieping je die kilometers rijdt; dankzij de luchtvering kun je de Audi Q8 tot wel 90 millimeter hoger zetten. Uiteraard heb je permanente vierwielaandrijving. In 2018 komt de productieversie van de Audi Q8 Concept op de markt.

Advertentie

Reacties

  • 1scheveninger heeft op 10 januari 2017 geschreven:

    ….en zet net zo’n grote muil op als m’n schoonmoeder!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie