Autojournalisten mogen dan alle autonieuwtjes op de voet volgen, voor de echte freaks is dat niet genoeg. Er zijn van die zelfverklaarde kenners die op gezette tijden hun glazen bol raadplegen om te zien wat autofabrikanten zoal van plan zijn. In dit geval zou Audi dus in het geniep werken aan een R4.

Om het maar even duidelijk te maken: het is dus allemaal puur speculatief. Maar een mooi plaatje is het wel. En omdat de redenering achter deze auto ook klopt, gaan we in deze voorspelling mee. Deze R4 kun je zien als het kleine broertje van de nog maar net geïntroduceerde R8. De toverkol die deze auto voor zijn geestesoog ziet, droomt over een 265 pk sterke TFSI middenmotor, waarmee de R4 een geduchte – maar veel goedkopere – concurrent zou zijn van bijvoorbeeld de Porsche Cayman.

Er wordt zelfs verteld dat de R4 op een compleet nieuw platform komt te staan, compleet met een stalen spaceframe en kunststof carrosseriedelen. Een soort potente Smart, die dan ook maar iets van 1.200 kilo weegt. Voor transmissie, stuurinrichting en remsysteem zou Audi een greep doen uit het magazijn. Ook wordt gefluisterd over een introductiedatum ergens eind 2009, waarbij gelijk maar even wordt gemeld dat er ook een RS-uitvoering op stapel zou staan, compleet met een 2,5 liter vijfcilinder turbomotor met 354 pk. Klinkt allemaal behoorlijk gedetailleerd en doordacht, maar de Duitse pers doet wel vaker aan brainstormen. Maar ach, het is net één april geweest, dus zo’n grap kan het niet zijn.

Reacties

Meer van TopGear