Het voelt alsof Audi drie uur lang op de koffie kwam en enkel saaie werkverhalen te vertellen had. En vlak voor de deur achter hem in het slot viel, riep ie nog even naar binnen: ‘oh en we komen ook nog met een achterwielaangedreven model!’

Letterlijk één zinnetje aan het einde van het persbericht wijdde Audi aan het baanbrekende nieuws. Aan de hand van een teaser is nu duidelijk dat het hoogstwaarschijnlijk om een Audi R8 gaat. En helaas niet om een Groep B-achtig middenmotormonster op basis van een A1.

Specificaties Audi R8 met achterwielaandrijving

In de onderstaande Facebook-video zie je een Audi R8 een vers stel donuts serveren. Informatie geeft Audi niet, maar aan de hand van bekende data kunnen we een stel specificaties extrapoleren. De Audi R8 Coupé V10 Plus produceert 610 pk. De Lamborghini Huracán Coupé (met dezelfde motor) produceert hetzelfde vermogen. Alleen noemt Lambo het CV. Heeft iets te maken met pizza, of zo. Maar: de achterwielaangedreven Huracán RWD Coupé doet het met 580 CV.

Vermoedelijk krijgt Audi R8 met achterwielaandrijving dezelfde 580 pk óf de 540 pk van de non-Plus-R8. Hoe dan ook ben je gegarandeerd van een topsnelheid van 320 km/u en een sprint van 0 naar 100 km/u rond de 3,5 seconden. En een boel kale banden. Op de foto’s zie je trouwens de Audi R8 met de officiële Performance Parts.

Dit is een Audi R8 met achterwielaandrijving

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)