De recycle-mogelijkheden voor oude accupakketten zijn eindeloos. Je kunt de zware batterijmodules van elektrische auto’s bijvoorbeeld gebruiken om op een telefoonboek te zetten als de pagina’s gekreukeld zijn. Of ze zijn perfect om te laten zien als iemand vraagt ‘hoe zien batterijmodules van een EV er eigenlijk uit?’. Toch zoekt Audi nog meer mogelijkheden voor gebruikte accupakketten.

In werkelijkheid zijn aandrijfaccu’s nog niet zo heel goed te recyclen, daarom kun je ze maar beter hergebruiken. Er zijn al diverse projecten die gebruikte accu’s uit auto’s gebruiken om bijvoorbeeld in een huis te plaatsen en zo zonne-energie op te vangen. Audi is nu aan het kijken naar de mogelijkheden om met gebruikte batterijen elektrische riksja’s te bouwen.

De Audi riksja is nog geen productiemodel

Voor nu gebruikt Audi de accu’s uit testauto’s uit eigen vloot. Het zijn dus nog geen accu’s van klantenauto’s die vervangen zijn. Audi zegt: ‘Het doel van het project is om te onderzoeken hoe accumodules na gebruik in een auto kunnen worden hergebruikt en een levensvatbaar tweede leven kunnen krijgen.’ Dat doen ze samen met de Duits-Indiase startup Nunam.

In de toekomst kun je meer van dit soort projecten verwachten, aangezien er steeds meer EV’s op de weg verschijnen en er daarom ook steeds meer accupakketten vervangen zullen worden. Voor nu houdt Audi het bij drie riksja’s.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear