Stel je eens voor: je bent met je kleinere broertje aan het voetballen. Je laat hem wel even alle hoeken van het veld, toch? Dan sta je raar te kijken als van de mat wordt getikt door die snotaap. Datzelfde gevoel moet de Audi RS 5 nu ook hebben. Door een behandeling van Abt heeft de RS 3 nu namelijk meer vermogen dan zijn grote broer.

Hoeveel pk meer heeft de Audi RS 3 van Abt?

In de standaard uitvoeringen heeft de RS 5 met zijn 450 pk een gezonde 50 pk meer dan de RS 3. Doordat Abt de vijfcilinder in het kleine broertje heeft gekieteld, komt daar nu 460 pk uit. En vergeet niet dat de RS 3 145 kilo minder weegt dan de RS 5.

Helaas vermeldt de Duitse tuner niet de nul-tot-100-tijden die hieruit voortkomen. Het was 4,1 seconden voor de RS 3. Dus hij zal nu ongetwijfeld net zo snel of sneller zijn dan de RS 5.

Deze verhoging van het vermogen komt door tovenarij met de ECU. Abt claimt dat er desondanks niet meer slijtage of brandstofverbruik is. Waarschijnlijk is het dus vooral een hoop gebakken lucht dat de motor sterker maakt.

Om met dit vermogen om te gaan geeft Abt de RS 3 ook aangepaste ophanging, anti-rollstangen en betere remmen mee. Later komt hier nog ophanging bij waar je de rijhoogte mee kunt aanpassen. Om de Abt RS 3 iets meer op te laten vallen krijg je 19- of 20-inch velgen onder deze RS 5-verslinder. Andere uiterlijke aanpassingen zie je in de voor- en achterbumper. Onder deze nieuwe achterbumper zijn ook twee matzwarte uitlaten geplaatst waar de RS 5 naar kan kijken als deze Abt hem voorbijgaat. Allemaal optioneel, natuurlijk.

Is er ergens anders nog iets veranderd?

Binnenin heeft Abt de RS 3 ook niet met rust gelaten. Je vindt nu meer koolstofvezel in het interieur, geïntegreerde welkomstverlichting met het Abt-logo. Dit logo vind je nu ook op de versnellingspook en de start/stop-knop.

De Audi RS 3 van Abt zal op de Essen Motor show staan, die op 2 december begint. Tot die tijd kun je nog rustig in je RS 5 blijven rondrijden, daarna zul je deze toch echt uit schaamte moeten inruilen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)