Helaas prijst de autodealer zijn waren niet net als de groenteboer, namelijk per kilo. Dat zou betekenen dat de Audi RS 4 en RS 5 Carbon Editions een stukje voordeliger zouden zijn. Ach, nu scheelt het iets in de wegenbelasting. Of in ieder geval verzakt je oprit iets minder.

Wat krijg je allemaal bij de Carbon Editions?

De Carbon Edition brengen – je raadt het al – veel koolstofvezel met zich mee. CFRP (plastic versterkt met koolstofvezel) zit verwerkt in de spoilers, diffusers en spiegels. De RS 5 krijgt ook nog eens een CFRP-dak, zodat ie nog nét iets boven de RS 4 staat. Door dit radicale dieet verliest de RS 4 Avant 60 kilo en de RS 5 zelfs 80 kilo. Met respectievelijk 1.730 kilo en 1.550 kilo laten we de befaamde quote van Colin Chapman nog maar even in de kast.

Er zijn ook 20-inch lichtmetalen velgen die twee kilo per stuk besparen. Dat klinkt niet veel, maar vergeet niet dat dit onafgeveerde massa is. Andere opties omvatten privacy glas, een sportuitlaat en led-koplampen die net iets mooier zijn.

Verder nog iets anders aan de RS 4 en RS 5 Carbon Editions?

Onderhuids is er dezelfde aandrijving te vinden als in de RS 4 en RS 5 – een 450 pk sterke turbo V6 die alle wielen aandrijft. Beide gaan ze van 0 naar 100 in ongeveer vier seconden en bereiken ze een topsnelheid van 250 km/u. Of 280 km/u als je voor de optionele hogere snelheidsbegrenzer hebt gekozen.

Of en wanneer de Carbon Editions naar Nederland komen, is nog niet bekend. In Engeland kosten de pakketten rond de 15.000 euro.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie