We brachten pas nummer 150 uit van TopGear Magazine. Een mooie reden om terug te blikken op de meest opzienbarende, snelle, coole, geestverruimende, gewone en bizarre auto’s die we meemaakten. En ook de vervelendste momenten

We waren op het eiland Man en de politie had een weg in de hei voor ons afgezet, zodat we in alle rust en veiligheid konden rijden en foto’s konden nemen.

Op een zeker moment maakten we ons klaar om wat zogeheten ‘rijders’ te schieten: foto’s van rijdende auto’s, met bewogen achtergrond. Rijders met meer auto’s tegelijk zijn vrij lastig te schieten, want je hebt er veel weglengte voor nodig. Maar die hadden we in dit geval, en dus deden we er ons voordeel mee.

En toen?

Er waren vijf auto’s bij betrokken; de laatste van de groep was een Audi RS 6 en daarvoor reed ik, in een Nissan GT-R. We konden nergens keren, dus we reden voorbij de camera, klik-klak, stopten, en reden dan achteruit terug naar de startplek, in formatie.

Zoiets is nooit na één keer klaar, dus we herhaalden en herhaalden de procedure. Dat verliep een aantal keren zonder problemen. Toen ik voor de zoveelste keer achteruitging, dacht ik dat ik te dicht op de rand van de weg kwam, en dus keek ik in de buitenspiegel.

Geen probleem, toch?

In de tussentijd was de Audi al gestopt, klaar voor de volgende fotoserie. Daar was niks geks aan, het was immers de afgesproken plek om te stoppen. Maar ik zag de Audi niet en dacht, om onverklaarbare redenen, dat we verder naar achteren moesten.

Zodoende reed ik in één keer de achterkant van een GT-R en de voorkant van een RS 6 aan gort. Beide auto’s waren gloednieuw en moesten dat weekend tijdens het Goodwood Festival of Speed in actie komen. Pijnlijk…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear