Beetje vocht in de lampen, een stuk van de zijskirt mist en de motorkap kan een zetje gebruiken. Zelfs het interieur ziet er nog piekfijn uit. Wat kan er mis zijn met deze Audi RS Q8 dat hij niet meer verkocht kan worden? Samen met roest een van de meest terminale aandoeningen voor een auto: waterschade. Als je de foto’s hieronder ziet, is het plaatje compleet. Dit is de Audi RS Q8 die in de eerste maand van dit jaar de plomp in reed bij Reeuwijk.

Over dat de Audi RS Q8 vrij nieuw was, bestond geen twijfel. Hoe nieuw precies wordt duidelijk door de advertentie van De Ooyevaar Autodemontage; op de teller staat slechts 1.429 kilometer. De auto stond nog geen maand op kenteken. De schade aan de auto, waarbij het water tot boven de voorwielen stond, is ernstig genoeg om de Audi RS Q8 van 249.000 euro af te schrijven. Waarschijnlijk ook omdat Audi het risico niet wil nemen dat de auto over een paar jaar allemaal vage klachten krijgt.

De 4,0-liter V8 met 600 pk is waarschijnlijk nog in orde, meent het demontagebedrijf. ‘Staat niet vast, draait nog rond en heeft in het water zelfs nog een stuk gereden tot de eigenaar hem zelf heeft uitgeschakeld. De motor wordt nog door een revisiebedrijf helemaal nagelopen zodat wij deze met garantie kunnen verkopen. De prijs zal tussen de 12.500 en 15.000 euro zijn voor de complete motor’, meldt het bedrijf aan TopGear.

Als je nog een setje 23-inch Audi-velgen zoekt met bijna nieuwe banden, dan zit je hier goed. Het interieur ziet er op de foto’s nog top uit en die stoelen passen ongetwijfeld met wat moeite in een andere Audi, net als het stuur. Wel eerst even goed laten drogen. Een setje rode gordels misstaat ook vast niet in een Q8 TDI. Een handige botanist weet vast raad met de koplampen – of hang het volledige front in je slaapkamer.

Audi RS Q8 in de sloot

Reacties

 • Anthony verhaeghe heeft op 29 februari 2020 geschreven:

  Beste
  Waar kan ik de onderdelen van de RS Q8 met waterschade kopen?
  Zouden de 4 velgen met banden nog beschikbaar zijn?

  Reageer
 • Bert Peeters heeft op 25 februari 2020 geschreven:

  Waar staat hij te koop dan?

  • Hans heeft op 25 februari 2020 geschreven:

   Lezen

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)