Hoppa! Na de Audi RS 3 Limousine lepelt Audi opnieuw de deugdelijke vijfcilinder in de favoriete carrosserievorm van Nederland. Het resultaat is de vernieuwde Audi RS 3 Sportback: de snelst accelererende hatchback die je bij de dealer kunt kopen. Tuningsdingetjes niet meegerekend dus.

Het verschil tussen de Limousine en de Sportback op het kontje na? Noppes. Nada. Ook de Audi RS3 Sportback heeft 400 pk rond en 480 Nm koppel. Alsof dat niet genoeg was, trouwens. Daarmee schiet hij in 4,1 seconden van 0 naar 100 km/u. Dat is net zo snel als een BMW M4.

En de topsnelheid van de Audi RS 3 Sportback dan?

De topsnelheid is 250 km/u en voor Autobahn-fijnproevers verhoogt Audi de top naar 280 km/u. De zeventrapsautomaat met dubbele koppeling brengt het vermogen naar de weg via permanente vierwielaandrijving. Verstelbare kleppen in de uitlaat zorgen ervoor dat je buren je niet haten als in laat thuis komt. De velgen zijn 19 inch en de remschijven op de vooras hebben een diameter van 370 millimeter en achterop 310 millimeter. Voor een extra zakje geld schroeft Audi keramische schijven op je Audi RS 3 Sportback.

De voorverkoop begint in het voorjaar en in augustus kun je instappen. De Audi RS 3 Limousine komt op hetzelfde tijdstip.

Reacties

  • Niels heeft op 12 februari 2017 geschreven:

    En de prijzen in Nederland zijn………

    Reageer
  • 1scheveninger heeft op 10 februari 2017 geschreven:

    Nou èn? Het blijft een Audi…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear