De Audi RS5 Cabrio is eindelijk hier. We hoopten ‘m eigenlijk voor de zomer al te zien, maar ach, dan zetten we wel gewoon de verwarming aan.

De technische details mogen geen verrassing zijn: een 4,2-liter V8 met 450 pk en 430 Nm, een sprinttijd van 0 naar 100 km/u van 4,9 seconden en een top die optioneel is op te krikken tot 280 km/u. Ondanks deze indrukwekkende cijfers heeft Audi het gemiddelde verbruik op 10,9 l/100 km weten te houden.

Achter de motor hangt een zeventraps S-tronic versnellingsbak met dubbele koppeling, die standaard voorzien is van launch control en uiteraard op alle vier de wielen is aangesloten. Normaal gezien stuurt de RS5 60 procent van zijn krachten naar de achterwielen, maar dit kan indien nodig variëren van 30 tot 85 procent. De uitlaten zijn voorzien van de bekende klepjes om je kinderen ‘s ochtends bij het wegrijden niet wakker te blêren en toch in een tunnel voor een feestje te kunnen zorgen.

Standaard is de RS5 Cabrio voorzien van Drive Select, waarmee je de respons van de besturing, transmissie en gaspedaal kunt instellen. Een adaptief onderstel is een optie, evenals een sportdifferentieel, dynamische besturing, volautomatische airco en veiligheidssnufjes als adaptieve cruisecontrole en rijbaanassistentie.

De RS5 Cabrio wordt eind september voor het eerst aan het publiek getoond op de autoshow van Parijs. In het voorjaar van 2013 – dus toch nog op tijd voor de zomer – staat ie bij de dealer.

Reacties