We weten niet hoe jullie erover denken, maar volgens ons horen er enkele tientallen extra pk’s in het spel te zijn wanneer Audi de aanduiding ‘Plus’ achter een RS-model zet. De vorige RS6 Plus bijvoorbeeld kreeg een bonus van 30 stuks. De nieuwste ultieme RS6 heeft echter gewoon de standaard 580 pk. Flauw hoor, daar komen we ons bed niet meer voor uit.

Wat is er dan wel bijzonder aan deze RS6 Plus? Nou, de begrenzer is eraf, waardoor de topsnelheid is gestegen tot 303 km/u. Dat is natuurlijk wel geinig. Ook wordt hij maar in een oplage van 500 stuks gemaakt en krijgt hij een mooi plakkaatje op het dashboard om je daaraan te herinneren. Verder wordt de auto voorzien van een extrabijzonder sportonderstel en 20 inch velgen, en zul je schrikken van de hoeveelheid koolstofvezel wanneer je de motorkap opendoet.

Tot slot kun je nog kiezen uit twee verschillende versies: de Sport en de Audi Exclusive. Sport houdt in dat je dashboard deels met leer bekleed wordt en je echte RS6-vloermatten krijgt. Bij de Audi Exclusive-variant mag je een raar kleurtje bedenken voor zowel de buiten- als de binnenkant van je RS6. De prijzen (exclusief belastingen) bedragen 3.250 euro voor de Sport en 8.310 euro voor de Exclusive. En dan heb je dus niet eens 600+ pk…

Reacties