Vrouwen die spijkerbroeken dragen. Mannen die skinny jeans dragen. Het formeren van een nieuw kabinet op sneakers. En je auto tunen. Vroeger kon het binnen beschaafde kringen allemaal niet. Sterker nog: Volkswagen maakte vroeger reclame met een anti-tuning-reclame voor de Golf GTI. De boodschap was: ‘blijf van je auto af, hij is al in de fabriek getuned.’

Tijden veranderen. Het duurt niet lang meer voordat mannen ook rokjes gaan dragen. Audi zet zijn eerste stap met de ‘Audi Sport Performance Parts’ richting de acceptatie van tuning door autofabrikanten (BMW doet dit overigens al vijf jaar). Zo kun je voor je Audi TT RS en Audi R8 spoilers en andere koolstofvezel opplakdingetjes kopen. Gewoon van Audi zelf. Omdat ping-ping.

Voor wie zijn de Audi Sport Performance Parts?

Voor kopers die heel, heel, heel hard met hun Audi willen rijden en remmen. De onderdelen schroeven het gewicht terug of voegen downforce toe. Zo biedt Audi Sport Performance Parts bijvoorbeeld nieuwe remleidingen en lichte keramische remmen die minder snel faden. Maak je buren blij met een lichtgewicht Akrapovič-uitlaat en verras je bodemplaat met een schroefset. Nieuwe 20-inch velgen snoepen 8 kilo van het totaalgewicht. En dat moet je niet onderschatten: het is immers ongeremde massa.

De aerodynamische delen geven je extra downforce: 250 kilo (bij 330 km/u) voor de Audi R8. Of meneer de agent blij is met de uitstekende onderdelen bij je voorbumper, is nog maar even de vraag. Hoeveel downforce de Audi TT RS extra krijgt, staat er niet bij. Binnenin kun je bij beide modellen los met alcantara en CFRP-delen.

Aan het einde van deze zomer kun je jouw tuning-onderdelen bestellen bij Audi Sport Performance Parts.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)