Als je de ultieme aartsvijand van Mercedes zou moeten aanwijzen, dan is dat wel Uber. Sorry, taxigrapjes over Mercedes zijn inderdaad onder ons niveau. De ultieme tegenstanders van het Duitse luxemerk zijn natuurlijk Audi en BMW. En met een beetje geluk ontvouwt zich een titanenstrijd op het circuit over een paar jaar. Volgens Racefans.net gaat Audi binnenkort bekendmaken motorleverancier te worden voor de F1. Het Duitse merk zou dan zo vroeg als 2026 instappen als het nieuwe motorenreglement ingaat.

Audi-topmannen Markus Duesmann en Oliver Hoffmann zouden in een brief naar F1-CEO Stefano Domenicali en FIA-president Jean Todt hebben geschreven dat ze blij zijn met het nieuwe motorenreglement. In 2026 houdt de F1 vast aan de 1,6-liter V6-motoren maar de MGU-H (Motor Generator Unit-Heat) zou verdwijnen. Dit dure onderdeel wint energie van de turbo en kan ook de turbo opspoelen. Ook worden de budgetten voor motoren beperkt. Deze budgetvriendelijkere regels zouden voor Audi doorslaggevend geweest kunnen zijn.

Audi zou de eerste sneer al uitgedeeld hebben

In de brief zouden Duesmann en Hoffmann begonnen zijn met felicitaties voor Todt voor een ‘eerlijk einde’ van het F1-kampioenschap dit jaar. Racefans (die de brief zou hebben ingezien) interpreteert dit als een sneer richting Mercedes. We hoeven je vast niet te vertellen dat het merk met de ster het zwaar oneens was met hoe de laatste race verliep.

Gaat Audi als motorleverancier in de F1 de strijd aan met Mercedes?

Als Audi volgend jaar de deelname in de F1 als motorleverancier bekendmaakt, betekent dat zeker niet dat ze gelijk motoren leveren. Sowieso zijn de ontwikkelingen voor de motoren momenteel bevroren, wat betekent dat de teams nu niet hun motoren verder mogen ontwikkelen. Deze bevriezing geldt tot en met 2026, wanneer er nieuwe motorregels komen. Dan stapt Audi waarschijnlijk in, als de geruchten kloppen.

Overigens is het niet zeker dat Mercedes in 2026 nog meedoet in de F1. Daarover is momenteel nog niets bekend. Uiteraard zou het wel gaaf zijn om twee aartsrivalen het tegen elkaar te zien opnemen, al is het maar als motorleverancier. Dan is natuurlijk de grote vraag: voor welke teams wordt Audi motorleverancier in de F1? Helmut Marko zei eerder tegen Auto Motor und Sport dat ze nu alles in huis hebben om een eigen motor te ontwikkelen, maar dat ze niet uitsluiten een samenwerking aan te gaan met Porsche of Audi als dat de kansen verbetert.

Reacties

 • R.A. debom heeft op 23 december 2021 geschreven:

  Nog FF en de RO 80 komt weer in beeld

  Reageer
 • Guido heeft op 23 december 2021 geschreven:

  Je hebt dus nog nooit een Audi gehad neem ik aan,anders had je die onzin niet geschreven.
  Je mag wel bij me komen en een rit maken in mijn A4 met 440 pk zodat je beleeft wat een Audi is. Of in mijn 30 jaar oude 200,die nu nog tot de snelste en beste pkw’s hoort

  • Appie heeft op 23 december 2021 geschreven:

   Whahahahahaa

   Reageer
  Reageer
 • Bav heeft op 22 december 2021 geschreven:

  Olieverbruik van Audi komt dan ten gunste van snelheid op die paar honderd kilometer, dus ik zeg kom maar op met die motor 😢

  Reageer
 • Fvk heeft op 22 december 2021 geschreven:

  Ik ben wel heel benieuwd hoelang grote autoconcerns nog in de ontwikkeling van verbrandingsmotoren zullen investeren

  Reageer
 • Jos heeft op 22 december 2021 geschreven:

  Audi is dat niet een VW met een ander plakkertje wat zich wil voordoen als premium?
  Elk jaar maar moeten beseffen dat BMW en Mercedes mooiere, betere en vooral technologisch geavanceerdere auto’s bouwen en verkopen, zal wel zo zuur zijn voor de re-badger dat zijn maar weer iets gaan proberen om hun kleuterklas kopers iets te geven om naar uit te zien..zielig zooitje. Jammer dat BMW niet instapt. Mercedes moet zich schamen en kan beter uit de F1 gaan.

  • Maus heeft op 24 december 2021 geschreven:

   Mercedes schandalige vertoning, arrogantie ten top en wolven in schaapskleren ofwel schijnheilige enthousiastelingen. Leuk als taxie of als je maximaal 1,50m groot bent. Niet met goed fatsoen in te zitten laat staan in rijden. Als je van kermis en poppenkast houdt dan zou ik zeker een Mersje overwegen.

   Reageer
  • Guido heeft op 23 december 2021 geschreven:

   Je hebt dus nog nooit een Audi gehad neem ik aan,anders had je die onzin niet geschreven.
   Je mag wel bij me komen en een rit maken in mijn A4 met 440 pk zodat je beleeft wat een Audi is. Of in mijn 30 jaar oude 200,die nu nog tot de snelste en beste pkw’s hoort

   Reageer
  • Tony M heeft op 23 december 2021 geschreven:

   Joh jij grote sukkel de Audi rs modellen zijn nu al tig x beter en sneller dan de AMG van Mercedes

   Reageer
  • Leo heeft op 22 december 2021 geschreven:

   Audi komt eraan, vergeet niet dat ze op Le Mans elk jaar acher elkaar wonnen.

   Reageer
  • Tinus heeft op 22 december 2021 geschreven:

   Klopt , mijn eerste auto was een golf 1, motor was gaar dus hadden ze een motor uit een Audi in gelegd , Audi had toen nog achterwielaandrijving dus motor in de lengterichting , maar verder dezelfde motor

   • Gekke Gerrit heeft op 22 december 2021 geschreven:

    Hahaha! De Golf 1 had nooit kunnen bestaan zonder dat Audi en NSU waren ingelijfd. Juist VW zat daarvóór nog op achterwielaandrijving. Het NSU-concept, dat uiteindelijk als Audi 50 op de markt kwam, stelde VW in staat de Golf snel te ontwikkelen met het dwarse-FWD-principe.

    • ZeeleeuwWillem,A,P,F,L heeft op 22 december 2021 geschreven:

     Eindelijk iemand die de moeite neemt zich te verdiepen in de historie. En nog even ter aanvulling dat NSU chassis heeft gebouwd voor mercedes en mercedes Audi heeft verkocht aan VW

     Reageer
    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • danny heeft op 22 december 2021 geschreven:

  Dan stopt Mercedes toch gewoon in ’26…

  Reageer
 • RT heeft op 21 december 2021 geschreven:

  In a letter, sent by Audi CEO Markus Duesmann and Oliver Hoffmann from Audi’s Board of Management to former FIA President Jean Todt – who was succeeded by Mohammed Ben Sulayem last week – as well as Formula 1 CEO Stefano Domenicali, Audi congratulated the FIA on hosting a fair competition “literally until the last lap of the season”.

  — Tot de laatste ronde. Niet tot en met. Dus een sneer, mwah…

  • Vidres heeft op 22 december 2021 geschreven:

   Als ze tot de laatste ronde bedoelden dan hadden ze “up until the last lap” geschreven en niet “until the last lap”… Met until the last lap bedoelen ze gewoon inclusief de laatste ronde.

   • Sjonnie heeft op 23 december 2021 geschreven:

    TOT de laatste ronde, niet tot en MET…

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Johnnie heeft op 21 december 2021 geschreven:

  Niet onder de naam Audi, maar wel onder de naam auto union zoals het merk vroeger heette.

  • Alfavaganza heeft op 23 december 2021 geschreven:

   Dat was in de jaren 30. De F1 bestaat pas sinds 1950…

   Reageer
  • Zeeleeuw heeft op 22 december 2021 geschreven:

   Audi bestond als eerste en was een onderdeel van de vier samenwerkende merken die als auto union optrokken vandaar ook de vier ringen op zowel D
   KW als Audi

   Reageer
  Reageer
 • Maniac heeft op 21 december 2021 geschreven:

  Reageer
 • Sracerr heeft op 21 december 2021 geschreven:

  Als de geruchten waar zijn, verschijnt Audi in 2026 weer in de F1???. “Weer” dat klopt natuurlijk niet Audi heeft nog nooit in de F1 meegereden. Ze zijn in Engeland de weg even kwijt na de Hammer-slime ipv time!.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear