Een van de ergste dingen die een autoliefhebber zonder garage kan overkomen is een fikse hagelbui. De ijskoude tennisballen veroorzaken schade over letterlijk de hele buitenkant van je auto. Gelukkig kunnen ze tegenwoordig zeer vakkundig uitdeuken zonder te spuiten – maar voorkomen is in alle gevallen beter dan genezen.

Nu kun je bij een nakende hagelstorm als een idioot naar buiten rennen met de zachtste dingen uit je inboedel om je auto te bedekken, maar beter los je het vakkundiger op. Bijvoorbeeld met de Hailsuit – een Nederlands product. Eigenlijk is het niets meer dan een luchtmatras die gevormd is naar je auto. De simpelste oplossingen zijn vaak de beste.

Hoe werkt de Hailsuit?

Rol de Hailsuit uit over je auto en sluit de pomp aan op de 12-volt aansluiting in je auto. Vervolgens maak je de vier scheerlijnen vast aan je wielen. De pomp vult de Hailsuit in 3 tot 7 minuten tot zijn maximale dikte van 25 centimeter. Hij zal 4 tot 8 uur vol met lucht blijven zitten. Daarna kun je ‘m met de pomp weer leegpompen. Zo blijft je auto hagelnieuw.

De Hailsuit kost ongeveer 250 euro, afhankelijk van je auto. In Nederland wellicht wat prijzig, aangezien destructieve hagelbuien hier weinig voorkomen. Als je naar het buitenland gaat waar het wel eens tennisballen regent, is het een overweging waard.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)