De uitdrukking ‘go mental, it’s a rental’ is nog niet geland in Japan. Of de definitie van ‘mentaal gaan’ is anders in het land van de rijzende zon. In Japan worden huurauto’s regelmatig weer ingeleverd met precies nul extra kilometer op de teller. Verhuurbedrijven stonden paf van het vreemde huurgedrag.

The Asahi Shimbun ging op onderzoek uit om te kijken wat de Japanners uitspoken in de huurauto’s. Belangrijk om te weten is dat een auto huren in Japan een stuk goedkoper is dan hier omdat je het ook per uur kan doen. Voor zo’n 7 euro per uur rij je al in een huurautootje en je kunt ze zelfs voor slechts een halfuurtje boeken.

De auto’s staan verspreid over 12.000 parkeerplaatsen door Japan en er is dus altijd wel een auto in de buurt. We weten wat je nu denkt, en je kunnen je alvast vertellen dat het niet dezelfde activiteit is die je doet in een hotelkamer die je voor een uurtje boekt. Dit is een stuk kuiser.

Japanners gebruiken de huurauto’s voor een beetje me-time. Ze kopen bijvoorbeeld lunch bij de supermarkt en huren een auto voor een paar euro om in alle rust hun eten te nuttigen. Of ze huren een auto met een scherm en kijken even televisie. Sommige mensen gebruiken de auto’s als kleedkamer of als plek om een dutje te doen.

De goedkope huurauto’s bieden een cocon van privacy van het vermoedelijke hectische bestaan van de Japanners. Ze trekken zich voor een luttel bedrag terug in een huurauto om even hun eigen ding te doen. Zodra ze weer opgeladen zijn, leveren ze de sleutels weer in en hervatten ze hun dag. Heel bijzonder.

Reacties

 • Koen heeft op 12 augustus 2020 geschreven:

  Heel bijzonder? Ik noem het liever super slim, beter dan in de kantine weer allemaal dezelfde weekend verhalen aan horen van je collega’s.

  Reageer
 • Pietmaarten heeft op 11 augustus 2020 geschreven:

  Zou het niet zo zijn om indruk te maken .zakelijk gezien.

  Reageer
 • ExtraMedium heeft op 28 juli 2019 geschreven:

  Wat is dat voor Daihatsu?

  • Maick heeft op 28 juli 2019 geschreven:

   Dat is een Daihatsu mira gino

   • Fopski heeft op 10 augustus 2020 geschreven:

    In Europa ook te koop als een Daihatsu Trevis

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Vinnie teranova heeft op 28 juli 2019 geschreven:

  Ik huurde altijd een vw busje omdat mn vriendinnetje niet bij me thuis mocht slapen…
  Ook een heel belangrijk stukje me (of wij) time?

  • Tonny Drump heeft op 11 augustus 2020 geschreven:

   Zodat jullie samen komen gaan viezeriken in een huur bus?
   GATVER!!!

   • Henk heeft op 11 augustus 2020 geschreven:

    Wat is hier GATVER aan? Gewoon een natuurlijk verloop. Of ken je dat gevoel niet?

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Pim Zomer heeft op 28 juli 2019 geschreven:

  Kei-goed verhaal!

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear