Open je breintank, we hebben twee wijzen lessen voor je. De eerste is dat je je auto nooit moet laten draaien als je zelf een winkeltje in loopt. Want ook zonder de (draadloze) sleutel kunnen mensen gewoon wegrijden met je auto. De tweede les: steel geen auto van een professionele vechtersbaas. UFC-vechter Jordan Williams ging wat halen in een winkeltje en liet zijn Honda Civic met draaiende motor buiten staan.

Hij dacht dat niemand met zijn auto kon wegrijden zolang hij de draadloze sleutel in zijn buideltasje had. Een opportunist zag de auto staan en besloot hem mee te nemen. Williams zag het op tijd en kon nog de deur opentrekken om de dief er fysiek van te overtuigen dat hij moest ophoepelen. Het geluk voor de MMA-vechter was dat de dief liep te klooien met de handrem. Hij hield er een gratis pet aan over – die liet de dief vallen.

Een auto stelen zonder sleutel?

Het klinkt als een gekke ontwerpfout dat je weg kunt rijden zonder sleutel, maar het is echt zo. Je kunt je voorstellen wat voor vervelende situaties het oplevert als de batterij van de sleutel tijdens het rijden leegraakt. Of als je de sleutel in een volle tas doet en het ding zijn bereik kwijtraakt. Dan wil je niet dat de auto midden op de snelweg ophoudt. Het is een veiligheidsding. De oplossing is gewoon je auto uitzetten.

Auto jatten van UFC-vechter is geen goed idee

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jordan Williams (@bomayemma)

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie