We snappen het wel. Als je een espresso bestelt, krijg je er ook vaak een glaasje water bij. En als je Caffè americano vraagt bij een echte Italiaan, krijg je er zelfs een gratis fluimpje bij. Bestel er een Carbonara met room bij, kun je lachen. Daarom is twee bekerhouders per persoon geen slecht idee. Eentje voor je warme dranken en ééntje voor je koele dranken. Of eentje voor je telefoon, ook niet onbelangrijk. Maar met 2,5 bekerhouder per kop, ben je lichtjes aan het overdrijven. Dat is het geval bij de auto met de meeste bekerhouders ter wereld.

De auto met de meeste bekerhouders ter wereld is de Subaru Ascent. Het is een grote SUV die in Nederland niet bij Subaru te bestellen is, maar zich prima thuisvoelt in Amerika. Subaru vond het een goed idee om 19 bekerhouders in de auto te plaatsen. Dat aantal klinkt al wat logischer als je hoort dat er maar liefst acht personen in de auto kunnen zitten. Waar ze alle bekerhouders laten? De achterdeuren heeft er bijvoorbeeld één bij de klink en twee onderin de deur.

Auto met de meeste bekerhouders: zijn het wel bekerhouders?

Overigens zullen sceptici beweren dat het slechts negen bekerhouders zijn en dat de rest tien diepe flessenhouders zijn. Het ligt er maar net aan hoe fors je bekers zijn. Want inderdaad, niet alle vakken zullen stevige ondersteuning bieden aan een open bekertje. Overigens kun je beter een bekerhoudertje te veel hebben dan te weinig – kijk maar naar de Ford GT of de Lexus LFA; deze auto’s hebben géén bekerhouders. En waag het eens zo’n goedkoop ding in je luchtroostertjes te klikken.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie