De verklikker moet wel een van de beste uitvindingen op autogebied ooit zijn. Ergens net na de driepuntsgordel, kreukelzones en bekerhouders. Het geluidssignaaltje waarschuwt als de lampen nog branden bij het uitstappen of als de sleutel nog in het contact zit, waardoor je je auto niet een paar uur later met een lege accu terugvindt. Of helemaal niet terugvindt. Maar wie zegt dat dat geluidje niet wat vermakelijker kan zijn?

Ene Robatron maakte de verklikker in zijn auto wat aangenamer. Een stuk aangenamer zelfs. Elke keer als hij de sleutels in het contact laat zitten, speelt zijn Subaru het nummer Africa van Toto. Het is niet zijn eigen idee, want iemand deed het zo’n twee jaar eerder al met een Volvo 240, maar de uitvoering is noemenswaardig. Bovendien is de kwaliteit van deze video een stuk beter.

Het luidsprekertje voor de originele verklikker zit achter de tellers, en die moest er helemaal uit. Robatron wist het signaal van dit speakertje door te lussen naar een nieuwe module, die Africa afspeelt op een andere speaker. Andere nummers zijn overigens ook mogelijk door simpelweg het SD-kaartje te wisselen, zoals gedemonstreerd in de video.

Auto speelt Africa van Toto als de lampen aanstaan

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie