Als je een toren hebt van 45 meter hoog en graag dingen naar beneden mietert, dan kom je onvermijdelijk op een gegeven moment uit bij een auto. Die kun je natuurlijk te pletter laten slaan, maar dat is wel wat makkelijk. Interessanter is het om te proberen om hem op te vangen.

Een leuke uitdaging voor voormalig NASA-wetenschapper Mark Rober, die zijn computer liet ratelen en na een hoop digitaal testwerk uitkwam op een kevlar-trampoline met een gewicht van zo’n 2.000 kilo. Het ding gebruikt 144 garagedeur-veren die elk 200 kilo aankunnen om de richting van vallende voorwerpen om te keren. Met de gasten van How Ridiculous bouwde hij de trampoline aan de voet van een 45 meter hoge toren.

De YouTubers beginnen rustig met een bowlingbal en een watermeloen – geen probleem voor de Saturn V onder de trampolines. Dat wordt rustig aan opgeschaald naar twintig bowlingballen en daarna twintig meloenen. Gewapend met een rits slowmotion-camera’s is het tijd voor de pièce de résistance: een Opel Corsa van 45 meter hoogte naar beneden kieperen. Geen zin in het hele filmpje? Skip dan even naar 11:35. Dat de auto zo te zien een lege huls is, mag de pret niet drukken.

Auto valt op sterkste trampoline ter wereld

Reacties

  • J.Bartels heeft op 27 maart 2021 geschreven:

    Dit is geen Opel Corsa, maar een Holden Corsa.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)