Maakt een kwaadaardige baron met een fabuleuze snor en bijzonder sterke handen je het leven zuur? Wil je hem even flink van jetje geven? Dan is er geen geschikter vervoer dan de Talbot Matra Rancho. Juist: de auto van Bassie en Adriaan. Je kunt de replica gewoon huren. En wel bij de eerlijkste verhuurder van Nederland. De meeste verhuurbedrijven prijzen hun afgetrapte huurgebakjes (een oud gezegde wil dat er geen snellere auto bestaat dan een huuurauto) de hemel in. Visscher niet. Met één hand op het hart schreven ze de volgende tekst:

‘Rijden doet de Rancho op zijn hoge 14-inch banden met grof profiel niet bepaald geraffineerd. Je zwalkt over de weg en de auto helt flink over. Opvallend is de redelijk directe besturing, de testauto is achteraf voorzien van stuurbekrachtiging. Met 1.130 kilo is de Rancho geen zwaargewicht, hoge prestaties zijn niet zijn ding. […] als alle 80 pk’s aangesproken worden vliegen de decibellen je om de oren. Het lage trekgewicht van 850 kilo zal daarmee samenhangen. Het advies is simpelweg om rustig aan te doen, dan heeft de Rancho het veel beter naar zijn zin.’

Allememaggies! Andere eerlijke minpunten van de auto van Bassie en Adriaan zijn de afwerking en het materiaalgebruik. Maar dat interesseert niemand. Sterker nog: het draagt bij aan de ervaring. Je huurt de Talbot Matra Rancho om plezier in te trappen. Dus, als je nog eens een vrijgezellenfeest hebt; huur de auto van Bassie en Adriaan.

Niet opgegroeid met Bassie en Adriaan? Dan is de Citroën BX Sport uit Flodder misschien meer jouw ding.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie