Blijkbaar is iedereen nu al helemaal klaar met dit jaar, want we leven al toe naar de Oudejaarsconference van 2021. Peter Pannekoek maakte op zijn sociale kanalen bekend dat hij aan het einde van dit jaar jouw buikpijn van de oliebollen mag vergezellen van wat grapjes op NPO1. Een mooi moment dus om de komiek hier eens uit te lichten. Dit keer niet met de maatschappelijk kritische analyse die je van ons gewend bent; laten we het eens hebben over de auto van Peter Pannekoek. In onze zoektocht naar deze informatie kwamen we eigenlijk nog iets veel grappigers tegen: hoe Peter zijn rijlessen ervaarde.

Peter Pannekoek is zijn echte naam

Blijkbaar zijn er een hoop mensen die zoeken op de term ‘Peter Pannekoek echte naam’. Maar de alliteratie staat gewoon op zijn rijbewijs: Peter Pannekoek is zijn echte naam. Weten jullie dat ook weer. Pas in september van 2019 ging de cabaretier voor zijn rijbewijs, toen hij al 33 jaar was. Laten we het zo zeggen: de Oudejaarsconference van Martijn Koning was een groter succes dan Peters rijlessen. Bekijk de video’s onder aan deze pagina maar even – hij kan het zelf een stuk beter vertellen.

Hij kan niet rijden, naar eigen zeggen

Bij zijn tussentijdse toets reed hij weg met de handrem, hij had drie ingrepen en de opmerkingen waren: kijkgedrag, plaats op de weg, invoegen, uitvoegen. ‘Dat is gewoon rijden’, zei hij in Dit was het nieuws. Over het halen van zijn rijbewijs zegt hij: ‘Dat corruptie nog bestaat in dit land.’ Wat ook haast geen toeval kan zijn: de dag nadat hij zijn rijbewijs haalde, werd aangekondigd dat de maximumsnelheid verlaagd moest worden.

En nu?

Er is geen grootschalige aankondiging geweest over de auto van Peter Pannekoek. Gek dat geen automerk Peter – die het woord ‘debiel’ ongeveer zo vaak gebruikt als lidwoorden – blijkbaar representatief genoeg vindt om ambassadeur te zijn. Als we Peters Instagram doorspitten, zien we eigenlijk twee auto’s. Eén keer een Kia tijdens een slipcursus op Zandvoort, dus die zal het wel niet zijn. En één keer een interieurfoto van een BMW X1 uit van de generatie tussen 2009 en 2015, met de cabaretier achter het stuur. Zijn management laat weten aan TopGear dat dit niet de auto’s van Peter Pannekoek zijn. Welke hij wel rijdt, is niet bekend. Sorry dat we daar 400 woorden voor hebben gebruikt.

Peter in een BMW X1

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Peter Pannekoek (@peterpannekoek)

Peter Pannekoek over zijn tussentijdse toets

Peter Pannekoek over zijn rijlessen

En tot slot over zijn rijexamen

Reacties

  • niels heeft op 10 maart 2021 geschreven:

    Even in reactie op de Mazda CX-5 Sportive, gave wagen maar je geeft 2 dezelfde motortypes weer. de Skyactive – G
    moet het niet de Skyactive-G en Skyactive-X zijn??

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)