Spijtig nieuws. Na meer dan 160 jaar stopt het automerk Holden met bestaan. Het Australische automerk is het best bekend om zijn ‘Ute’s’, een soort sedans met een pick-up laadbak (zoals de HSV Maloo op de foto’s). Het bedrijf begon met het maken van zadels en in 1908 stapte het bedrijf de autowereld in. In 1931 nam General Motors een aandeel in het bedrijf. De laatste jaren vielen de verkopen zwaar tegen en in 2017 stopte de lokale productie van Holdens al. Nu trekt General Motors definitief de stekker uit het automerk.

Holden verkocht nog acht modellen, die eigenlijk allemaal Opels en Chevrolets waren met een andere badge. Dwaze Ute’s met V8-motoren verdwenen al eerder uit het aanbod. Zo kon je een Holden Astra kopen en een Holden Commodore, wat eigenlijk een Opel Insignia is. De verkopen in Australië en Nieuw-Zeeland vielen al langer tegen en met het wegvallen van Opel (dat immers samenging met PSA) zou General Motors de productielijn voor die modellen draaiende moeten houden voor alleen auto’s voor Australië.

En de Corvette?

De nieuwe Chevrolet Corvette zou voor het eerst in de geschiedenis van het model ook met het stuur aan de rechterzijde komen voor onder meer de Australische markt. Het dealernetwerk van Holden zou het verkooppunt zijn van de auto. De toekomst van de rechtsgestuurde Corvette is nu onzeker. Zullen de Engelse en Japanse markt genoeg zijn voor General Motors om de Corvette daar door te zetten?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)