De grote glimmende eindbaas van Koenigsegg, Christian von Koenigsegg, heeft een app op zijn smartphone waarmee hij op elk moment weet waar al zijn auto’s staan of rijden. Op de Autosalon van Genève liet hij de app kort zien aan een journalist van Carbuzz. Elke Koenigsegg is een oranje stipje op de kaart. De grote baas is de enige (zover bekend) die de app op zijn telefoon heeft.

‘Het is technisch mogelijk om een camera in de auto’s te plaatsen om de bestuurder te bekijken, maar dat zou creepy zijn’, vertelt hij. Inderdaad, Christian. En waarschijnlijk illegaal.

Zit Christian von Koenigsegg nu in zijn kantoortje in Ängelholm op een goed geoliede draaistoel met een witte Perzische kat op zijn schoot manisch te lachen? Misschien, maar dat heeft niets met de tracker te maken. Zijn naam heeft hij in ieder geval mee als kwaadaardige antagonist.

De app is niet in het leven geroepen op Big Brother te spelen, volgens de hypercarbouwer. Christian geeft naar eigen zeggen gewoon veel om zijn klanten, de auto’s en de ervaringen. De autobouwer leert veel van de feedback van de klanten en de gegevens die de auto’s doorsturen. Koenigsegg gebruikt de informatie vooral om de kunst van het herschikken van organen en platdrukken van oogballen te perfectioneren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear