Wanneer er plotseling een enorme file opdoemt, kun je gerust concluderen dat er verderop iets gebeurd moet zijn. Een heel aardige tweede conclusie is dat er waarschijnlijk hulpverleners die kant op moeten. Concludeer dan, als je toch bezig bent, gerust dat de vluchtstrook daarom vrij moet blijven.

Er staat niet voor niets een forse boete op het onnodig gebruiken van de vluchtstrook. Gisteren schoot de gedachtegang van tientallen bestuurders op de A59 zwaar tekort. Zij vonden het verkeer op de rijstroken wat langzaam rijden, en besloten toen met z’n allen op de vluchtstrook te gaan rijden, waardoor deze geblokkeerd raakte.

‘Honderden meters voor de aanrijding kwamen de hulpverleners niet verder, omdat de vluchtstrook geblokkeerd was door tientallen voertuigen die op de vluchtstrook stonden. Hierdoor kwamen hulpverleners minuten later aan bij het ongeval, waarbij elke seconde telt’, meldt de politie van Waalwijk op Facebook.

Vluchtstrook blokkeren? 390 euro boete

‘De tenaamgestelden van de voertuigen die op de vluchtstrook en in de berm stonden zullen proces verbaal ontvangen voor onnodig gebruik maken van de vluchtstrook’, vult de politie aan. De boete hiervoor is 390 euro, zonder administratiekosten. Als je onnodig gaat stilstaan op de vluchtstrook kost dit je trouwens 240 euro.

Reacties

  • Zone2000 heeft op 25 juni 2020 geschreven:

    Geheel terecht, stelletje randdebielen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear