Een triest bericht. Mooie posters of niet, de organisatie van de AutoRAI heeft onlangs bekendgemaakt dat de show, die voor de eerste helft van april 2013 gepland stond, wordt afgeblazen. Oorzaak: 'de economische ontwikkeling in de automotive sector'.

Dat is een andere manier om te zeggen dat er geen belangstelling was van importeurs om veel geld uit te geven aan een stand en toebehoren, en dat heeft natuurlijk weer alles te maken met – daar heb je 'm – de crisis, en de mede daaruit voortvloeiende moeizame automarkt op dit moment. Beursmanager Joost 't Hooft zegt erover: 'We vinden het jammer dat we de autoliefhebbers in Nederland teleur moeten stellen. We weten dat veel mensen uitkijken naar de AutoRAI. Voor de toekomst kijken we of een gewijzigde opzet van het evenement mogelijk is.'

Wie weet zien we het evenement dus over twee jaar weer terug, maar voorlopig moeten we het even zonder nationaal autofeest doen. Een alternatieve suggestie, voor als je in het voorjaar toch alle nieuwe auto's op een rijtje wilt bekijken: stap in maart in de auto of het vliegtuig en breng een bezoekje aan Genève.

Reacties