01. Chrysler PT Cruiser Convertible

Elke lancering van SpaceX kost rond de 90 miljoen dollar, maar het is nu wel bewezen dat een raket met een auto de ruimte in kan worden geschoten zonder te exploderen in een enorme vuurbal. Dus laten we een keer een van de ergste cabrio’s aller tijden aan boord zetten. Zelfs als de raket explodeert is de mensheid niet veel slechter af.

02. Lexus SC430

Wacht even. Er zijn toch veel ergere creaties die naar het heelal verbannen moeten worden? Dat klopt, maar zou iemand deze Mercedes SL-imitator van Lexus missen? Dat dachten we al.

03. Triumph TR7

De TR7 staat voor de dood van de Britse auto-industrie eind jaren ’70. Dit is een voorbeeld van wat er gebeurt als je een auto ontwerpt met een blinddoek op. Eigenlijk moet hier ook een Aston Martin DB11 of McLaren 720S meegestuurd worden om te laten zien hoe ver de Britten zijn gekomen.

04. Mercedes R-klasse

We weten dat er een limiet zit aan de hoeveelheid olie die we uit onze dierbare planeet kunnen trekken. We moeten ons daarom de volgende vraag stellen: verdienen auto’s die zo nutteloos zijn dat zelfs de maker zich afvraagt waarom ze bestaan het om die olie te verbruiken? Naar de maan ermee.

05. Alle Coupe-SUV-dingen

Soms moet je het menselijke ras tegen zichzelf beschermen. De SUV’s met coupé-lijnen zijn niet praktisch, lelijk, kunnen niet offroad en moeten zo snel mogelijk richting de zon gevuurd worden. En dan niet in een baan eromheen. Gewoon erin.

06. Bugatti Chiron

Aangezien dingen in de ruimte nog lang blijven bestaan nadat wij onszelf uitgeroeid hebben, is het slim om onze grootste technologische prestatie de ruimte in te sturen. Het laat melkwegen ver, ver weg zien dat we zo nu en dan ook goede dingen deden. En de Chiron is zo zwaar dat het een eigen zwaartekrachtveld heeft. Andere objecten in de ruimte zullen in een baan rond de Chiron cirkelen.

07. Ford Model T

Om te laten zien hoe ver we gekomen zijn in een eeuw tijd. Ons eerste massaproductievoertuig de ruimte in schieten met de meest geavanceerde techniek van deze tijd. Een mooi contrast. Plus: er zijn er genoeg van.

08. Mini Cooper

Als aliens dit zakformaat autootje vinden, denken ze vast dat we een planeet vol hobbit-achtige schepsels zijn. Ze onderschatten ons en dat verhoogt onze kansen wanneer (niet als) ze aarde binnenvallen. Strategisch denken.

09. Alfa Romeo Disco Volante

Behalve dat de naam van deze auto letterlijk ‘vliegende schotel’ betekent, is het een van de mooiste objecten die de mensheid ooit produceerde. Volgens sommigen, tenminste. Maar met een UFO-naam kan de auto niet ontbreken in deze lijst.

10. Fiat Multipla

Zie kopje nummer 08. De aliens komen ons invallen. Willen ze niet ons water stelen, willen ze ons wel gevangen nemen als slaven. We hebben geen idee of we opgewassen zijn tegen de marsmannetjes, dus kunnen we geen enkel risico nemen: we sturen het lelijkst denkbare object als massavernietigingswapen. Welke zintuigen de aliens ook gebruiken: de Multipla sloopt ze. En zo leeft de mensheid in veiligheid tot het zichzelf vernietigt.

Reacties

  • HCarspotter heeft op 9 februari 2018 geschreven:

    Neem direct de #Daihatsu #Materia de ruimte in

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)