Hoe is het met je rug? Onverklaarbare pijn, zeg je? Tja, dat is het risico van naar bed gaan na je dertigste. Gelukkig leiden je zeurende zere knieën af van je rugpijn. Over oud worden gesproken, hier zijn een stel auto’s die een flink stuk ouder zijn dan je denkt. Want een twintig jaar oude BMW M3 – dat moet de E36 zijn, toch? Fout. En een Mercedes op leeftijd, dat is niet meer alleen de 190E. Confronterend, niet?

Een twintig jaar oude BMW M3, dat is niet de E30 of de E36

Dit is de inspiratie voor ons lijstje van auto’s die een flink stuk ouder zijn dan je denkt. Als je denkt aan een BMW M3 van twintig jaar geleden, dan gaan je gedachten naar de eerste generatie (rechts op de foto) of misschien de tweede generatie (daar links van). In werkelijkheid is het de E46-generatie, die uit 2000 komt. Zelfs de E90-generatie M3 met de heerlijke V8 is al vijftien jaar oud.

Een Golf van twintig jaar oud is niet de Golf 4 of Golf 3

alle generaties volkswagen golf gti

Een Volkswagen Golf van twintig jaar oud? Nee, dat is niet de Golf 3 of de Golf 4. Die zijn van 1991 en 1997. In werkelijkheid is de vijfde generatie van de Golf al bijna twintig jaar geleden geïntroduceerd. Ja, de tijd gaat echt snel. Dat zie je ook wel aan de tweedehandsmarkt – er staat inmiddels genoeg gare Golfjes met twijfelachtige modificaties te koop voor een appel en een ei. Laat deze exemplaren vooral staan.

Welke generatie Audi A6 is twintig jaar oud, denk jij?

Alle generaties Audi RS 6 C5 C6 C7

Hierboven zie je de RS-uitmonsteringen van de A6, die zijn wat nieuwer – maar toch. De middelste generatie RS 6 (C6) is gebaseerd op de Audi A6 uit 2004. De Audi RS 6 links is op basis van de A6 die alweer uit 2011 komt. Ook die is al tien jaar oud. De C5-generatie is trouwens vanaf 1997 verkocht. Reken zelf maar uit hoe oud die is.

Een oude Mercedes is niet alleen meer de 190E

Bij een oude Mercedes denk je aan de 190E. Die zag je plots in groten getale door Nederland rijden toen hij heel even extreem gunstig te rijden was door de oldtimerregeling. Dat feest is voorbij en het aantal 190E’s neemt rap af. Er was wel een tijd dat de 190E de stereotypische ‘Mercedes van twintig jaar oud’ was, maar dat was net na de eeuwwisseling. In werkelijkheid is het de W203-generatie die je hierboven ziet die al stemgerechtigd is.

De Audi R8 en Nissan GT-R zijn ook al op leeftijd

Porsche 911 Nissan GT-R en Audi R8 in de sneeuw

De eerste Audi R8 mag nog niet zijn eigen drank halen, maar komt ook al uit 2006. Deze is inmiddels opgevolgd door de tweede generatie R8, die zelfs al een facelift kreeg. De Nissan GT-R komt uit 2007 en is voor een klein aantal markten nog in productie. In Nederland kun je hem in ieder geval sinds dit jaar niet meer nieuw bestellen bij de dealers.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear