De Red Bull Racing RB12 van Max Verstappen mag met pensioen. Volgend jaar stapt hij in de gloednieuwe Red Bull Racing RB13. Maar waar rijdt de Nederlandse held in de tussentijd eigenlijk in? De 19-jarige coureur heeft nu al een autocollectie van vier stuks. Hieronder zie je de auto’s van Max Verstappen.

Wat verdient Max Verstappen eigenlijk?

De salarissen van binnen de Formule 1 worden niet bekend gemaakt. Volgens diverse bronnen verdient de Nederlandse coureur ongeveer 750.000 euro per jaar bij Red Bull Racing. Daarnaast vangt hij nog wat euro’s met bonussen en persoonlijke sponsorcontracten. Hallo Jumbo! Een prima inkomen om wat auto’s van te shoppen.

Porsche 911 GT3 RS

Normaal gesproken wordt geadviseerd je werk niet mee naar huis te nemen. Maar voor de Porsche 911 GT3 RS maken we een uitzondering. We snappen best dat je na een hele dag racen ook nog wel in de semi-raceauto van Porsche naar huis wilt rijden.

Aston Martin V12 Vantage S

En anders pakt Max toch gewoon zijn Aston Martin? Hopelijk kan de beginnend bestuurder een beetje wennen aan de dogleg-versnellingsbak.

Mercedes-AMG C 63 Coupé

Ooit moet je toch een stapeltje geld terugbrengen naar sponsor Jumbo voor boodschappen. In dat geval pakt Max zijn Mercedes-AMG C 63 Coupé.

Renault Clio RS

Waar de meesten hun eerste kilometers maken in de Suzuki Alto van hun moeder, mocht Max direct instappen in de Renault Clio RS. Of hij zijn eerste auto mocht houden bij de overstap naar Red Bull Racing, is niet bekend. De Clio is al een tijdje niet meer gespot.

Een grasmaaier

Oké, deze is niet echt van Max Verstappen. Voor het goede doel Wings for Life World Run leerden hij en Carlos Sainz jr. om langzaam te rijden in BMWs. Dat lukte niet. Dus toen kregen ze als straf een set grasmaaiers.

Reacties

  • Marc heeft op 20 december 2016 geschreven:

    Max verdiende dit jaar 2 miljoen. Zal volgend jaar vast wel wat meer zijn. Die 750K was bij Torro Rosso!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)