Sinds de auto het paard opvolgde zijn dieren en vierwielers onlosmakelijk verbonden. Ze noemen de auto niet voor niets ‘de stalen ros’. Het is Dierendag, dus daar moeten we iets mee doen. Lekker geforceerd inhaken. Geef je hond of konijn nog een extra snack en geniet even van de 10 tofste auto’s met dierennamen. Oh, de Mustang vonden wij te makkelijk.

10. Opel Manta

Duitsers hebben geen humor, maar met de Manta maakten ze een uitzondering. In Duitsland had je zelfs Mantawitze; speciale Manta-grappen. Wat blijft er over als een Opel Manta verbrandt? Een gouden kettinkje en een huilende kapster. Wij hadden New Kids

09. Fiat Panda Cross

Het dier dat met uitsterven is bedreigd omdat het te lui is om zich voort te planten, heeft een bepaalde charme. Diezelfde charme heeft de Fiat met dezelfde naam ook. Een beetje sullig en toch schattig. De Fiat Panda Cross lijkt met zijn zwarte kunststof delen zelfs op een Panda. Tip: altijd in het wit nemen, dus.

08. DeTomaso Pantera

Pantera is Italiaans voor – hou je vast – panter. Ja, echt. Deze schokkende en waardevolle kennis vergeet je nu nooit meer.

07. Hyundai Pony

De auto die het imago van Hyundai zo grondig verpest heeft, dat ze er nu nog last van hebben. Wat een vierkant stuk ellende was dat. Gelukkig zijn ze nu – bijna – allemaal volledig weggeroest. Hyundai wil de Pony het liefst heel snel vergeten. Of verdringen.

06. Alle Jaguars

Wist je dat een Jaguar niet hetzelfde is als een luipaard? Ze lijken op elkaar, maar de Jaguar is zwaarder gebouwd en komt voor in Midden- en Zuid-Amerika. Weet je dat ook weer.

05. Corvette Stingray

De tweede generatie Corvette kreeg de naam Stingray vanwege zijn uiterlijke overeenkomsten met de platte vis. Het is daarmee de tweede rog in deze lijst. De naam is blijven plakken sinds 1969 en de nieuwe Corvette heet ook weer Stingray.

04. Mitsubishi Starion

Volgens Mitsubishi is de naam een samentrekking van ‘Star of Orion’, maar volgens vele bronnen moest de auto eigenlijk ‘Stallion’ heten. Een vertalingsfoutje dus.

03. Ford Bronco

Grote kans dat er geen belletje gaat rinkelen, maar een Bronco is in het Engels ook een woord voor een ongetraind paard. En sinds gisteren weten we dat de Ford Bronco terugkomt in 2020!

02. Dodge Viper

Net als de slang waarnaar hij vernoemd is wil de Dodge Viper met zijn giftige karakter wel eens bijten.

01. Dodge Challenger Hellcat

De brute Challenger is niet voor de poes. Het is maar goed dat autonamen niet vertaald worden naar het Nederlands. De Dodge Uitdager Hellepoes klinkt toch minder fijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)