De eerste auto die ik ooit had was een Dodge Aries uit de jaren tachtig. Ik woonde in Savannah, Georgia, voor een maand of vier, waar ik trainde voor de Olympische Spelen van 1996, en ik had een auto nodig. In die tijd had je heel weinig sponsoring, dus maakte ik een deal met een lokale occasionhandelaar om die Aries te kopen voor 400 dollar. Het was echt een afgeragd ding, en elke keer als het regende – en dat was vaak, het stikt in Savannah van de onweersbuien – begaf de elektronica het en moest ik aan de kant van de weg wachten tot ie was opgedroogd. Ik heb ‘m vanochtend op Google opgezocht om de Aries weer helder op mijn netvlies te krijgen. Hij is niet echt moeders mooiste. De mijne was crèmekleurig, bovendien. Maar ik heb er goede herinneringen aan.
Ik heb mijn rijbewijs gehaald in het VK, maar dat was mijn eerste eigen auto, op mijn achttiende. De handelaar was een man van zijn woord, en kocht de Aries voor dezelfde prijs weer terug als hij ‘m had verkocht. Ik denk dat dat zijn manier was om de Olympische Spelen te steunen.

Audi A3

Mijn eerste auto in het VK kreeg ik in 1997, een Audi A3, en die was echt leuk. Ik heb er veel lol mee gehad op de binnenweggetjes in Hampshire. Ik kreeg ‘m gloednieuw, want Audi sponsorde me een paar jaar lang, vroeg in mijn carrière. Het was een 1.8 turbo, dus hij kwam qua prestaties in de buurt van een VW Golf GTI. Hij voelde behoorlijk sportief aan.

Aston Martin

In 2007 heb ik mezelf eens echt verwend en ben ik losgegaan met de nogal extravagante aankoop van een Aston Martin Vantage. Daar was ik helemaal gek op. Het is echt een geweldige kick om zo’n auto te bezitten en te rijden. Pure gelukzaligheid. Als kind zag ik James Bond in Aston Martins rijden, dus het was ook wel een beetje de vervulling van een jongensdroom om er zelf een te hebben. Hij was ook handgeschakeld, dat was lekker. Die auto heb ik een jaar of acht gehad.

Land Rover Defender

Toen trouwde ik en kreeg een gezin, dus moest ik volwassen worden en verantwoordelijkheid nemen. Ik heb daarom de Aston Martin ingeruild voor een Land Rover Defender, die toch wat praktischer is. Het is een van de laatste Defenders die van de band rolden. Ik vind het leuk om ‘m te rijden; hij is een bruut, maar ik houd wel van een uitdaging. Het is de versie met de korte wielbasis, de 90, zwart, met een imperiaal. Niet een van de speciale edities, maar het was wel een van de laatste die onze lokale dealer nog had staan, en ik had een beetje haast, dus toen heb ik ‘m maar gewoon gekocht. Daarbij liep de verkoper erg warm voor mijn Aston, dus het was een goede ruil. We zijn verhuisd naar de Isle of Wight, dus de Defender gaat van pas komen om door de velden te rijden en naar het strand te gaan.

Jaguar I-Pace

Over een paar jaar zou ik wel weer een snellere auto willen rijden. Ik ben gefascineerd door elektrisch rijden, en Jaguar komt met een nieuwe EV, de I-Pace. Misschien ga ik daar wel voor – eens zien wat duurzame auto’s te bieden hebben. Daarna volgt wellicht een elektrische sportauto.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)