‘Technische fout’ dekt in dit geval niet helemaal de lading, dat geven we toe. In een parkeergarage in Rotterdam is de autolift deels ingestort. Dat is op zichzelf al knap lastig, maar laat de autolift nou precies de enige manier zijn voor de inwoners van het gebouw om hun auto naar buiten te halen. Met een beetje pech kunnen de bewoners tot wel drie maanden niet bij hun auto.

Volgens nieuwswebsite Rijnmond.nl plaatst de bestuurder van de BMW X5 op vrijdagavond rond elven de auto in de lift. De inzittenden stappen uit en lopen naar het appartement. Tijdens het lopen horen ze al gekraak uit de lift komen en op de monitor zien ze dat de auto op het platform is blijven staan. Op dat moment is alles nog heel en de storingsdienst wordt gebeld.

Een dag later stort de boel in

De storingsdienst vertelt dat ze in de weekenden niet meer langskomen. De BMW staat op dat moment nog veilig op het platform van de lift in de woontoren Het Hoge Erf. Op het moment dat iemand op zaterdag rond etenstijd de lift oproept, gaat het fout. Een van de assen van de liftmotor breekt en het plateau stort omlaag – met de BMW er nog op.

De BMW ligt nu met zijn neusje naar beneden in de liftschacht. En dat is een probleem, want niet alleen moeten ze de SUV uit de krappe lift tillen, de onderdelen van de lift zijn bovendien niet voorradig. Een expert vertelt aan Rijnmond dat het tot wel drie maanden kan duren voor de lift weer in gebruik kan worden genomen. Nog vervelender: de 45 auto’s die boven geparkeerd staan, kunnen nu niet naar beneden.

De eigenaren van de elf lege parkeerplaatsen hebben geluk, want die kunnen nog buiten parkeren. De overige 45 auto’s kunnen dus – als het tegenzit – de komende drie maanden niet gebruikt worden. Wel kunnen de bewoners via de service-ingang wat spullen uit de auto halen. Nu maar hopen dat het alternatieve vervoer van de bewoners geen VanMoof is.

Advertentie

Reacties

  • Maarten heeft op 25 augustus 2023 geschreven:

    Hmm. Natuurlijk fijn als je nog over je auto kan beschikken en hij niet vast staat in de garage.
    Toch betekend dat je op straat moet parkeren en die woontoren ligt in het centrum. (€ 5,52 per uur,)

    Stel dat dit 3 maanden zou duren, dan ben je toch 10K verder. (je krijgt geen vergunning als je een eigen parkeergelegenheid hebt). Zal wel een claim worden.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie