Tijdens het filmen van een nieuw programma heeft professioneel dierenknuffelaar Freek Vonk naar eigen zeggen flinke pech gehad. Hij heeft een innige omhelzing gekregen van de kaken van een haai. Honderd hechtingen later kan de overenthousiaste natuurliefhebber zijn duim weer opsteken. Tijdens het verwerken van deze traumatische ervaring kan hij deze auto’s maar beter even vermijden.

08. Rusty Slammington

Dit is het liefdeskindje van Mike Burroughs. Van de originele BMW 5-serie (e28) is weinig over. Niet gek ook. De originele Rusty Slammington was aangereden door een truck en een tijd later nog eens compleet afgebrand. De zwartgeblakerde resten van de 5-serie hangen nu op een custom buizenframe. Naast de roest is de meest kenmerkende feature de grote haaienbek aan de zijkant.

07. Elke Opel vanaf 2006

Sinds 2006 zoeken designers van Opel mogelijkheden om discreet haaienmotieven te verstoppen in de auto’s. Zal niet bijdragen aan de verwerking van het grote trauma.

06. Hyundai Tiburon

Hier werd hij verkocht als de Hyundai Coupé, maar in Amerika kennen ze hem als de Tiburon. En dat is weer Spaans voor haai.

05. Peugeot 407 Coupé

De Peugeot 407 Coupé, of eigenlijk elke Peugeot uit die tijd, zien we het liefst op de bodem van de oceaan. De Peugeot 407 Coupé misstaat daar niet met zijn haaienkop en kieuwen in de voorbumper.

04. BMW 6-serie (E24)

Oude BMW’s herkende je vroeger direct aan de geniale sharknose. Een van de bekendste voorbeelden is de 6-serie uit 1976 (E24 generatie)

03. Chevrolet Spark

‘Hè Freek, check die Spark!’, kan al snel verkeerd verstaan worden als ‘shark’. Foute boel. Aan de andere kant: dit ding is zo lelijk dat ie iedereen een trauma bezorgt.

02. Cadillac Eldorado

Die gigantische vinnen waren heel normaal in die tijd. Gelukkig voor Freek een zeer zeldzame autosoort hier in Nederland.

01. Elke auto met haaienvin-antenne

Kijk die ex-treem agressieve haaienvin-antenne dan! Nog nooit zulke grote vinnen gezien! GEWELDIG!
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie