Het internetduo Ben en Ruurd heeft bekendgemaakt uit elkaar te gaan. Met onvergetelijke hits als Bailar, Bailar, Kijk uit naar morgen en Que viva la vida (zie de filmpjes onderaan het artikel) hebben ze binnen een mum van tijd de harten van de internetbewoners veroverd. Om dit slechte nieuws te verwerken, hebben we dit lijstje met de Ben en Ruurd-modellen onder de auto’s voor je samengesteld.

05. Kia Opirus

Kia is inmiddels uitgegroeid tot een waardig merk dat zelfs interessante auto’s begint te maken. Vroeger maakte Kia vooral behoorlijk waardeloze aftreksels van Europese auto’s. Kan iemand al raden op welke auto deze Opirus gebaseerd is? Dit is zo’n dramatisch mislukte kopie dat het lachwekkend is.

04. Pontiac Aztek

Wie de serie Breaking Bad heeft gezien, zal zich ongetwijfeld de Pontiac Aztek herinneren. De auto kreeg langzaam maar zeker een plekje in de harten van de kijkers. Dat kwam niet alleen maar omdat het hoofdpersonage zich hierin vervoerde, maar ook omdat de auto zo lelijk is dat je er eigenlijk wel van moet houden.

03. Ssangyong Rodius

Het design (als je het zo mag noemen) van de Ssangyong Rodius is geïnspireerd op een luxe jacht. Ons hoofd zegt dat we deze afzichtelijke auto’s dan ook beter allemaal tot zinken moeten brengen. Maar kijk eens in die blije en onnozele oogjes – dan lukt zelfs dat niet.

02. Chrysler PT Cruiser

De Chrysler PT Cruiser probeerde te verwijzen naar vroeger met zijn retro-design. Als je ervan uitgaat dat vroeger alles slechter was, is dit goed gelukt. Het is een beetje als Ruurd die Spaanse uitspraken probeert te doen. Het idee is aardig, maar de uitvoering laat te wensen over.

01. Fiat Multipla

Sorry dat we je niet verrassen, maar als er toch ook maar één auto is die je ‘Ben en Ruurd op vier wielen’ kunt noemen, is het wel de Fiat Multipla. Hij is lachwekkend en niemand wil ermee gezien worden, maar het is toch altijd weer genieten als je hem voorbij ziet komen. Helaas is de Multipla – net als het internetduo – veel te vroeg gestopt.

De hits van Ben en Ruurd voor de oningewijden

Bailar, Bailar Kijk uit naar morgen Que viva la vida (Leef je leven)

Reacties

 • i-dtec 3 heeft op 3 juli 2017 geschreven:

  Een lijst met bekende lelijke auto’s.

  De PT cruiser gaat nog wel enigzins. Al ren ik niet gelijk naar een US car dealer voor een PT cruiser.
  Wel zijn het geen saaie hokken, de hele lijst met de 5.

  Wil ik echt iets rijden wat er gek uitziet, dan is een AMC Pacer toch wel de vierwieler van mijn keuze. Al zijn ze niet voor een paar knikkers te koop.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)