De boeken van 2017 zijn gesloten en de Renault Clio is de bestverkochte auto van 2017. Maar welke opvallende feiten kunnen we nog meer boven water halen als het gaat om de autoverkopen van 2017? We duiken in de lijst van de Bovag en maken een mooi lijstje voor je.

Kocht iemand een Subaru WRX STI?

Traditiegetrouw kijken we elk jaar even bij het sympathieke Subaru. En dat breekt ons hart. Dit jaar was niemand zo dwaas om een Subaru WRX STI te kopen van bijna een ton. Begrijpelijk. Ook de BRZ bleef in de showroom staan met nul verkopen. Gelukkig verkocht Toyota nog vier GT86’s.

Zombie-auto’s

Opel stopte in 2013 met de Antara. En toch verkocht het merk dit jaar nog één gloednieuw model. Typisch een auto waarvan je vergeet dat je ‘m nog hebt staan, dus dat verbaast niemand. Peugeot verkocht twee keer een RCZ en zelfs wijlen Lancia wist nog tien Ypsilons te slijten. BMW verkocht nog eens 32 voorraadmodellen van de Z4 († 2016).

Kom maar door met die dure auto’s

Hoe exclusief ben je met een spaarpotbrekende Italiaan of een geraffineerde Brit? Nou, dat valt nog mee. 52 Bentleys, 31 Aston Martins, 27 Ferrari’s, veertien Rolls-Royces en acht Lamborghini’s werden vorig jaar nieuw gekocht. Dat betekent overigens niet dat ze ook in Nederland blijven.

Nissans GT-R

Over exclusief gesproken: wil je iets unieks rijden, dan koop je geen Porsche 911 (363 stuks) meer, maar een Nissan GT-R. De stokoude beul ging vorig jaar slechts zes keer over de toonbank. Net zo vaak als de Ferrari GTC4Lusso, trouwens.

Er is één Tesla Model 3 verkocht

Of nou ja, verkocht… Er is een Tesla Model 3 op naam gezet. Gezien Nederland nogal een EV-land is, zou het zomaar een testmodel van Tesla zelf kunnen zijn. De Model 3 in kwestie werd in september op diverse sociale media gespot.

Cadillac staat niet eens in de lijst

Cadillac bestaat officieel nog in Nederland, maar dat zou ook meer een principekwestie kunnen zijn. Want ze verkopen zo weinig dat ze niet eens in de lijst staan. Chevrolet staat er met zeven verkopen bijvoorbeeld wél in.

Reacties

 • prototip99 heeft op 3 januari 2018 geschreven:

  4 gt86s…
  dat doet toch pijn…

  Reageer
 • Henri heeft op 3 januari 2018 geschreven:

  Kenteken van die Model3 is PS-572-H
  Prijs iets rond de 84000 euro. Mwaah

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)