Ook voor het belangrijkste regionale nieuws kunnen we bouwen op onze correspondent Cas Pedaal. Als hij in de juiste regio op het juiste moment is, natuurlijk; en daar de kroegen nog niet ontdekt heeft. Zoals altijd is dit bericht op waarheid gecontroleerd en voor de volle 1,00 procent in orde bevonden.

De Amstelveense Merel (33) zit met de handen in het haar. Toen ze een jaar geleden besloot om haar kinderen niet langer met haar BMW X3, maar met de bakfiets naar school te brengen, deed ze dit niet alleen om praktische redenen. ‘Ja, het is druk bij school, dus het was altijd lastig om de auto te parkeren’, legt ze uit. ‘Maar ik vind het nog belangrijker dat ik mijn kinderen meegeef dat we de auto niet altijd nodig hebben. We wonen in de Randstad, alles is dichtbij. Dus ik kocht een toffe bakfiets – zo een met zo’n lange houten bak en een klein wieltje voorop. Perfect voor Zilver en Jop.’

De bakfiets valt bij de kinderen niet in de smaak

Maar Zilver (5) en Jop (3) zijn helemaal niet zo te spreken over de bakfiets. ‘Ik ben eruit gevallen’, zegt Zilver. ‘Hij stuitert altijd zo. Mama ging een keer door de bocht en toen viel ik en had ik pijn. En een andere keer kwam Jop met zijn hoofd in mijn oog.’ ‘Haha’, lacht Jop.

‘En we worden altijd nat’, vervolgt Zilver. ‘En dan zitten we nat op school en worden we verkouden.’ Het tentachtige bouwwerk dat Merel bij slecht weer op de fiets monteert, helpt hier niet tegen. ‘Dat lekt helemaal. En dan beslaat het en kunnen we niet meer naar buiten kijken en worden we misselijk. En dan moet Jop overgeven.’ ‘Haha’, lacht Jop.

‘De auto is fijn’

Is er een betere en comfortabele manier om hen naar school te brengen? ‘Ja’, mokt Zilver. ‘Gewoon met de auto. Ik mis de auto. De auto is fijn.’

Merel is ten einde raad. Het was juist de bedoeling dat haar kinderen fietsen in de buitenlucht leuk zouden gaan vinden en een hekel aan de auto zouden krijgen. ‘Voor de toekomst van onze planeet’, zucht ze. ‘Maar ik vrees dat ik een stel autofanaten heb gekweekt. Laatst wilden ze allebei een Cars-dekbed. Zilver wil trouwen met Vin Diesel. En toen we laatst naar opa en oma in het oosten reden, wilden ze zelfs dat ik de maximumsnelheid overschreed. Ik moest meer en meer gas geven en ze zaten maar te schateren. Wat moet ik hier nu mee?’ Zilver glundert. ‘Haha’, lacht Jop.

Meer satire lezen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear