Het klinkt als het begin van een slechte mop, maar dit verhaal eindigt niet met ‘omdat het een flitskast is’. Een Belgische bestuurder vond het een leuk idee om een foto te maken van een politiecontrole. Leuk voor het nageslacht, of zoiets. Hij nam de foto echter rijdend – en dat mag natuurlijk niet.

De man kreeg een bon van 116 euro voor vasthouden van een telefoon tijdens het rijden. De controle vond plaats in de Belgische plaats Bilzen. Het was een controle op zwaar verkeer – de man had dus eigenlijk niets te vrezen. Tijdens deze politiecontrole werd in totaal voor 16.652 euro aan boetes uitgeschreven, voornamelijk aan vrachtwagenbestuurders.

Er zaten een hoop pijnlijk hoge bekeuringen tussen, waaronder één van 2.500 euro. Deze was voor een bestuurder die zijn lading gasflessen niet goed gezekerd had. En als je dan ook nog niet de juiste papieren hebt om de flessen überhaupt te mogen vervoeren, is dit niet helemaal onterecht. Iedereen die Final Destination heeft gezien zou het daar spontaan benauwd van krijgen.

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear