Het nut van toeteren bij het vertrekken ontgaat ons sowieso een beetje, aangezien het wegrijden van de auto al voldoende aangeeft dat je vertrekt, in plaats van aankomt. Een 45-jarige man uit België vond het toch nodig om zijn vrienden met de claxon erop te attenderen dat hij het echt was die vertrok, en niet iemand met exact dezelfde auto, hetzelfde gezicht en dezelfde kleding. En dat had hij eigenlijk beter niet kunnen doen. Of misschien ook wel.

Door te toeteren trok hij de aandacht van de politie, die iets verderop bezig was met een alcoholcontrole. De politie besloot de man staande te houden en om hem te laten blazen. De Belg blies 1,3 promille, meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid. Door zijn eigen getoeter liep hij dus, volledig terecht, tegen de lamp.

Hij mocht daarom verschijnen voor de politierechtbank in Kortrijk, waar bleek dat hij zich in 2017 al in een dergelijke situatie bevond. Daarom luidde het oordeel 1.200 euro boete en een rijverbod van één maand. Wil hij zijn pasje terug, dan moet hij niet alleen slagen voor zijn theoretisch en praktisch rijexamen, maar ook voor medische en psychologische proeven, meldt HLN.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear