Sinds wanneer zijn Bentley’s zo snel? De nieuwe Bentley Continental GT Convertible stuwt de zon tegemoet met een 6,0-liter W12 met 635 pk en 900 Nm. 0-100 km/u doet ie in 3,8 seconden en de topsnelheid is 333 km/u. Een cabrio, dus.

Het dak is nieuw

In negentien seconden zit je met je knar vitamine D’tjes te absorberen. Dit kan tot snelheden tot en met 50 km/u. Het stoffen dak is drie decibel minder luid dan zijn voorganger – en dat was al een luide auto. Specifieke banden van Pirelli helpen mee met de reductie van geluid.

Zoals je verwacht, is de Bentley Continental GT Convertible qua techniek verder vrijwel identiek aan de dichte versie. Dat betekent een achttrapsautomaat met dubbele koppeling, een 48-volt systeem (voor luchtvering en actieve stabilisatoren) dat overhellen elimineert en variabele vierwielaandrijving.

Uiteraard is het opulente interieur aanwezig. Desgewenst verstopt het 12,3-inch scherm op het dashboard zich door om te draaien. Achttien speakers met 2.000 Watt aan vermogen maakt de mensen op de boulevard blij.

Wat kost de Bentley Continental GT Convertible?

Dat is nog even niet bekend. De dichte Bentley Continental kost 271.605 euro. En verwacht niet dat deze goedkoper is alleen omdat ie een dak mist. Spaar nog maar eventjes door.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie