Nadat Bentley een goede start maakte met de nieuwe ‘gewone’ Continental GT en de iets meer verantwoorde Continental GT V8, is hier nu het voorlopige topmodel uit de reeks en tevens de snelste productie-Bentley ooit: de Continental GT Speed.

Wat cijfertjes? Vooruit. Twaalf cilinders met twee turbo’s. Acht automatische versnellingen. 625 pk. 800 – acht-hon-derd – Nm. 329 km/u. 4,2 seconden van 0 naar 100 km/u.

En 12 procent zuiniger. Alsof dat je iets kan schelen.

De nieuwe Speed is op subtiliteiten te onderscheiden van de Conti GT, zoals z’n donkere grille, uitlaatpijpen en 21 inch velgen. Hij ligt tevens dichter bij het asfalt; z’n onderstel is dan ook aardig aangepast om je ‘een meer betrokken rijervaring’ te geven, voor zo ver dat kan in zo’n lel van een auto. Gelukkig is er, zoals gebruikelijk, permanente vierwielaandrijving aanwezig om te voorkomen dat je al te snel van de weg raakt in je ongebreidelde enthousiasme.

Van 28 juni tot 1 juli vind je de Continental GT Speed op het Goodwood Festival of Speed. Vanaf de herfst kun je ‘m bij de dealer vinden.

Reacties